21.2 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOpt salvamontiști, specializați în salvarea cu elicopterul 

Opt salvamontiști, specializați în salvarea cu elicopterul 

Salvamontiștii gorjeni au specializări multiple în domeniul salvării. Astfel, opt din cei 22 de salariați ai Salvamont Gorj au dobândit un atestat de salvare cu elicopterul.

Personalul este de acum specializat să coboare pe coardă din elicopter, să asigure victima, să poarte comunicarea cu echipajul și așa mai departe. Prin urmare, în orice moment când se solicită în Gorj un elicopter și este nevoie de personal specializat de intervenție cu elicopterul cei opt salvamontiști sunt oricând disponibili.

Salvamont Gorj este unul din serviciile de top de la nivel național. Serviciul se află în subordinea Consiliului Județean Gorj și are în dotare ultimele echipamente în domeniul salvării montane și nu numai. În plus, la nivelul zonei submontane și montane a județului Gorj există nouă baze de intervenție. Acestea au în dotare toate echipamentele necesare pentru acordarea de asistență medicală și recuperare persoane rătăcite sau rănite pe munte. 

Cursuri de pregătire 

Salvamontiștii din cadrul Serviciului Public Județean al Salvamont Gorj au beneficiat în cursul acestui an de mai multe cursuri de pregătire și perfecționare. Ultimul a vizat salvările din perete.

La nivelul Serviciului Salvamont există un perete special care a fost folosite pentru perfecționarea intervențiilor. Ultimul exercițiu a adus în Gorj, pe lângă salvamontiștii gorjeni și echipe de salvare montană din Hunedoara, Caraș Severin, Vâlcea și Mehedinți. Alte cursuri de pregătire au vizat intervențiile în mediul acvatic pe lacul de la Sâmbotin de lângă Târgu Jiu.

Aici s-a acționat cu drona acvatică pentru depistarea de obiecte și persoane în apă. De altfel, drona respectivă este de mare precizie și în acest an au fost depistate rapid persoane înecate pe raza județului Gorj și în alte zone din țară. Salvamontiștii gorjeni au echipamente și pentru căutari în diferite medii, folosind programe inteligente de analiză a datelor.

Citeşte şi: Fostul preot Visarion Alexa, condamnat cu suspendare pentru agresiune sexuală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS