14.2 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProteste în această săptămână la sediul CEO și la Casa de Pensii Gorj 

Proteste în această săptămână la sediul CEO și la Casa de Pensii Gorj 

Continuă protestele la sediul Complexului Energetic Oltenia și la Casa de Pensii Gorj. Zeci de persoane vor protesta joi la Târgu Jiu pentru drepturile lor. Astfel, începând cu data de joi, 5 septembrie, Federația Națională a Muncii organizează săptămânal pichetarea Prefecturii Gorj, între orele 09.00-11.00, și a Casei Județene de Pensii Gorj, între orele 11.00-13.00. 

Sindicaliștii au următoarele revendicări: – salvarea Sistemului Energetic Național; 

– demisia/demiterea și tragerea la răspundere a celor vinovați de dezastrul actual din Complexul Energetic Oltenia; 

– rezolvarea problemelor pensionarilor din cărbune-energie.  

La pichetare vor participa circa 50 de persoane. Protestele vor avea loc în fiecare zi de joi până la finalul lunii septembrie. 

Negocieri la Târgu Jiu pentru drepturile pensionarilor din minerit 

O nouă ședință sindicală are loc pentru drepturile angajaților și ale pensionarilor din sectorul energetic. Astfel, Federația Națională a Muncii organizează miercuri, 4 septembrie, de la ora 13.00 o nouă ședință, la Restaurantul Bulevard din Târgu Jiu. Vor fi prezenți și avocați care vor oferi lămuriri cu privire la legea pensiilor și recalcularea pensiilor.

Minerii, energeticienii și foștii salariați din unitățile prestatoare sunt chemați să vină cu câte o copie după cartea de muncă, decizia de pensionare, cartea de identitate și, eventual, adeverințe cu câștigurile obținute. Tuturor salariaților din Complexul Energetic Oltenia, Minprest și Medservmin li se recomandă să ia o adeverință „la zi” pentru perioadele lucrate.

Sunt așteptați și toți cei care au avut câștig de cauză în hotărârile judecătorești se împotriva Complexului Energetic Oltenia sau caselor de pensii din județele Gorj, Hunedoara, Vâlcea și Mehedinți.

Citeşte şi: Turiştii care hrănesc urşii de pe Transfăgărăşan, amendaţi de două ori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS