14.2 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRAADPFL cere acordul de mediu pentru hala din Parcul Tineretului, unde va produce brichete

RAADPFL cere acordul de mediu pentru hala din Parcul Tineretului, unde va produce brichete

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi a Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Dolj (APM) solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru hala unde intenţionează să producă brichete din resturi vegetale. Aceasta va fi construită în Parcul Tineretului.

Hala va avea 362 de metri pătraţi

Conform memoriului depus la APM Dolj pentru proiectul „Hală pentru linia de producţie brichete din resturi vegetale”, propus a fi amplasat în Parcul Tineretului, pe terenul cu suprafaţa de 2351.54 mp se doreste realizarea unui imobil cu funcţiunea de hală pentru linia de producţie brichete din resturi vegetale.
vegetale. Terenul a fost dat în administrare RAADPFL prin HCL 667/2023, iar suprafaţa construită este de 362.08 mp, la fel cca suprafaţa desfăşurată. POT propus este de 15.39%, iar CUT propus, 0.15.
RAADPFL estimează că lucrările la construcţia halei vor dura 1 an.

Ce cantitate de brichete vrea să producă RAADPFL

Conform documentaţiei, cantitatea de materie primă (resturi vegetale) va fi de aproximativ 100 de tone pe lună, iar cantitatea de produs finit (brichete), de 4,8 tone pe zi.
RAADPFL vrea să valorifice resturile vegetale care rezultă din activitatea de întreţinere a spaţiilor verzi din oraş. Dacă înainte de intrarea în vigoare a OUG 92/2021, regia îngropa aceste resturi vegetale în zone din parcurile Craiovei pentru obţinerea compostului care ulterior era folosit pentru spaţiile verzi, începând cu luna mai 2022, a fost interzisă îngroparea resturilor sau incendierea lor. Din acest motiv RAADPFL a fost nevoită să plătească Iridex pentru a prelua şi depozita resturile vegetale.

Un calcul făcut de RAADPFL anul trecut arăta că regia plătea 165 de lei/tonă fără TVA ca să scape de resturile vegetale.
„Având în vedere cantitatea mare de resturi vegetale colectate de către unitatea noastră de pe domeniul public, în lunile de primăvară, vara şi toamna, se doreşte valorificarea acestora prin obţinerea de brichete, fapt care va conduce la o dezvoltare economică a regiei”, scria în 2023 RAADPFL Craiova în caietul de sarcini pentru achiziţionarea liniei de producţie a brichetelor.

Investiţie „oportună zonei”

Hala pentru producţia de brichete din resturi vegetale este prevăzută, conform proiectului, cu fundaţii izolate din beton armat legate cu grinzi de echilibrare din beton armat, structura va fi pe cadre metalice alcătuite din stâlpi metalici, grinzi metalice înclinate şi grinzi metalice cu planşeu parţial din beton armat turnat pe cofrag pierdut din tabla cutată. Închiderile exterioare vor fi realizate din panouri tip Isopan, iar compartimentarile interioare vor fi realizate din pereti de gips carton.
RAADPFL consideră că „investiţia este oportună dezvoltării zonei, urbanistic şi economic” şi „din punctul de vedere al cererii pieţei de noi locuri de muncă.”

CITEŞTE ŞI:

Dolj: A fost depistat primul caz de infecţie cu virusul West Nile din acest an

Alertă Cod portocaliu de caniculă în cinci judeţe

Antrenor de arte marțiale, reținut după ce ar fi agresat patru fete într-un cantonament

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS