12.3 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInvestiție de 300.000 de lei pentru împrejmuirea Parcul Industrial din Bălești

Investiție de 300.000 de lei pentru împrejmuirea Parcul Industrial din Bălești

Parcul Industrial din comuna Bălești beneficiază de un buget pentru investiții. Suma alocată de către Consiliul Județean prin Parcul Industrial de la Bumbești-Jiu este de peste 300.000 de lei.

Banii vor fi utilizați pentru realizarea împrejmuirii Parcului Industrial din Bălești, care este un punct de lucru al singurului parc industrial din Gorj. „Este o veste bună pe care o avem legat de Parcul Industrial de la Bălești. Avem această alocare financiară în valoare de 300.000 de lei pentru realizarea împrejmuirii. Va fi executat un gard pentru că așa prevăd normele. Va exista o incintă cu zone de acces bine delimitate. Parcul Industrial din Bălești va dispune și de toate utilitățile necesare și există și proiecte pentru investiții cu fonduri europene care sunt în etapa de aprobare a finanțării.”, conform primarului din Bălești, Mădălin Ungureanu. 

Investiții de 31 de milioane de euro, în așteptare

Pentru Parcul Industrial din Bălești sunt în pregătire patru proiecte cu o valoare totală de 31 de milioane de euro. Finanțarea ar trebui să vină din Fondul de Tranziție Justă destinat județului Gorj. Sunt depuse patru proiecte pentru Parcul Industrial din Bălești în valoare de 31 de milioane de euro. Cei patru investitori vor ocupa tot terenul din incinta parcului din Bălești. Au și fost semnate contracte cu investitorii respectivi pentru preluarea de terenuri. „Am fost semnate contractele pentru suprafețele de teren din incinta Parcului Industrial din Bălești. Au fost admise proiectele firmelor de către FTJ, dar nu mai vin finanțările. Nu știu ce se întâmplă la ADRSV OItenia. Au nevoie de banii respectivi, să demareze investițiile. Este vorba de industrie ușoară, cu energie verde. Nu vom avea activități care să polueze. Cred că vom avea undeva la peste 250 de locuri de muncă la final. Este și o firmă care se va ocupa de reciclarea și recondiționarea panourilor fotovoltaice și altele care vor face producție”, a mai declarat primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu. 

Vor extinderea cu 10 hectare a Parcului Industrial din Bălești

Este de amintit că autoritățile județene și locale au în vedere extinderea Parcului Industrial din Bălești. Propunerea către Consiliul Local din comună este de extindere cu încă 10 hectare. Acestea se vor adăuga celor 10 existente. Este de amintit că, recent, au fost înregistrate trei oferte din partea unor investitori pentru Parcul Industrial din comuna Bălești. Parcul Industrial din Bălești este punct de lucru al Parcului Industrial Gorj, din Bumbești-Jiu. Primăria Bălești are disponibile încă 40 de hectare de teren lângă Parcul Industrial. Momentan, se vor face demersuri pentru extinderea cu încă 10 hectare, însă abia după ce vor fi demarate lucrările de către cei patru investitori care au semnat contracte pentru preluarea de terenuri în incinta Parcului Industrial de la Bălești.

Citeşte şi: Un copil lăsat în maşină de mama plecată la cumpărături s-a împuşcat în cap în timp ce se juca cu un pistol

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS