-2.2 C
Craiova
miercuri, 15 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalMotoarele turate strică liniştea craiovenilor de pe Bulevardul Calea Bucureşti

Motoarele turate strică liniştea craiovenilor de pe Bulevardul Calea Bucureşti

Craiovenii se plâng că nu pot dormi noaptea din cauza motocicliștilor teribiliști care își turează motoarele pe marile bulevarde ale oraşului. Bulevardul Calea Bucureşti a devenit pista amatorilor de senzații tari, în special pe timpul nopții.

Mai mulți craioveni au solicitat oamenilor legii să ia măsuri împotriva celor care le strică liniştea, să găsească o soluție în acest caz. Ei spun că vara, să dormi în unele nopți într-un imobil aflat pe Bulevardul Calea Bucureşti din Craiova, este o adevărată aventură. Deţinătorii de motoare confundă strada cu o pistă de întrecere. Ei caută să impresioneze sau pur şi simplu se distrează fără să ţină seama că se află în centrul oraşului, iar zona este una cu imobile de locuit. Ies în miez de noapte, ambalează motoarele, îşi măsoară caii putere, fac drifturi, uitând că strică linişte celor din jur.
Drept urmare, în Craiova, motoarele turate la maxim târziu, după miezul nopţii sunt o adevărată sursă de poluare fonică. Poluarea fonică provocată de unele automobile sau motociclete creează disconfort craiovenilor. Dacă ziua sunetul nu pare atât de deranjant, motoarele răsună infernal noaptea și deranjează, chiar dacă sunt în casă și au geamurile închise, spun craiovenii. În special, este vorba despre vehicule cu țeava de eșapament modificată și motociclete.
Un craiovean a scris pe un grup de socializare că deja a ajuns la limita disperării din cauza deţinătorilor de motoare, dar şi a şoferilor care au maşini tunate, cu ţevi de eşapament care la evacuarea gazelor scot un zgomot înfiorător, noapte de noapte, pe bulevardul Calea Bucureşti din Craiova.

bulevardul Calea Bucureşti


„Mai oameni buni! În orașul ăsta mai există poliție? În fiecare noapte trebuie să ne confruntăm cu așa ceva, doar pentru că am avut lipsă de inspirație și ne-am luat apartamente pe Calea București? Este posibil așa ceva, în fiecare noapte fără excepție să stăm cu ochii în tavan și noi și copiii noștri, și să sperăm că poate, poate se vor potoli acești nesimțiți care deranjează liniștea și ordinea publică, cu motoare, cu huruieli, cu țipete și urlete? Unde este fraților poliția, unde???? De asta plătim taxe și impozite, de asta le plătim salariile ca să stăm să îi suportăm pe pierde-vară ăștea în fiecare noapte? Avem și noi copii care trebuie să doarmă noaptea, nu să se sperie, mai avem și servicii a doua zi dimineața”, a remarcat craiovanul.


Oamenii mai spun că Bulevardul Calea Bucureşti este într-o continuă «stare de asediu fonică». Nu are nimeni nimic cu cei pasionaţi de motoare turate, dar ei sunt un stres în fiecare seară şi noaptea, de la 00:00 la 02:00.

Nici poliţia nu doarme

Reprezentanţii Poliţiei spun că nici ei nu dorm şi iau permanent măsuri împotriva acestor teribilişti. În urma sesizărilor venite din partea craiovenilor, frecvent pe Bulevardul Calea Bucureşti sunt filtre care îi vizează tocmai pe aceşti amatori de senzaţii tari. Ultima acţiune de acest fel a avut loc chiar săpătmâna trecută.

sursa:Facebook

„Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova şi Biroului Rutier Craiova au desfăşurat acţiuni în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice şi pentru siguranţa traficului rutier. În ultimele 3 luni, în cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii au depistat pe strada Calea Bucureşti, din Craiova, 180 de persoane care au încălcat normele legale în ceea ce priveşte ordinea şi liniştea publică precum şi circulaţia rutieră. În perioada de referinţă, poliţiştii rutieri au depistat 48 de persoane care conduceau agresiv în trafic, fiind aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale conform OUG 195/2002. De asemenea, poliţiştii au depistat 40 de conducători de vehicule care nu au respectat culoarea roşie a semaforului, fiind aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale conform OUG 195/2002. Astfel, au fost scoși din trafic 88 conducători de autovehicule. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe o perioadă de timp, conform legii. De asemenea, poliţiştii au aplicat 73 de sanţiuni controvenţionale, conform OUG 195/2002, pentru defecţiuni tehnice. Au fost oprite din a circula pe drumurile publice 50 vehicule, certificatele de înmatriculare ale acestora fiind retrase până la remedierea problemelor constatate. Totodată, poliţiştii au aplicat 19 sancţiuni contrvenţionale conform Legii 61/1991 R, din care 17 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi 2 pentru consumul de alcool în locuri publice.Acţiunile pentru menţinerea unui climat optim de ordine publică şi siguranţă rutieră sunt continuate de poliţişti şi în perioada următoare.”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Motociclist
Motociclist

Traficul rutier o sursă de poluare fonică

Măsurătorile făcute de Agenţia de Mediu arată de ani buni că nivelul de zgomot produs de traficul rutier ridicat și de configurația străzilor care sunt înguste depășește cu până la 5 decibeli, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, limita admisă. Sunt supuse unui nivel crescut de zgomot clădirile situate pe străzi precum bulevardul Știrbei Vodă, strada Caracal, strada Arieș, bulevardul Nicolae Titulescu, Calea București, bulevardul Nicolae Titulescu, strada Amaradia, strada Bariera Vâlcii, bulevardul Tineretului, bulevardul Dacia, bulevardul Carol I, și lista poate continua.

Decibelii care tulbură liniştea

Limitele admisibile ale nivelurilor de zgomot în mediul înconjurător sunt stabilite în funcţie de spațiul în care se fac măsurătorile: în aer liber sau în interiorul unor clădiri. Acestea se găsesc în „STAS 10009-88 – Acustica urbană. Limite admisibile ale nivelului de zgomot“. Conform acestuia, pentru obiective amplasate în zone industriale, valoarea maximă admisibilă este de 65 de decibeli, la limita incintei întreprinderii. Pentru străzi de categorie tehnică I, magistrală, valoarea maximă admisibilă măsurată la bordura trotuarului ce mărginește partea carosabilă este de 75-85 de decibeli.
Pe de altă parte, în interiorul imobilelor de locuințe, „nivelul de presiune acustică“ nu trebuie să depășească 35 de decibeli, în intervalul 7.00-14.00 și 16.00-23.00. În timpul nopții, zgomotul în interiorul unui imobil nu trebuie să depășească 30 de decibeli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS