12.3 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn singur câine adoptat la distanță la adăpostul din Târgu Jiu

Un singur câine adoptat la distanță la adăpostul din Târgu Jiu

Adopțiile de câini la distanță ar putea fi o soluție pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân din municipiul Târgu Jiu. Este opinia lui Luis Popa, șeful Serviciului pentru Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Gorj.

Conform reprezentantului CJ Gorj, padocul din Târgu Jiu trebuie să inițieze campanii ample pentru ca animalele fără stăpân să poată să fie adoptate. De asemenea, o altă soluție ar fi și adopțiile la distanță, însă acest lucru nu este însă bine pus la punct și este mai puțin cunoscut publicului.

În momentul de față, un singur câine din cadrul adăpostului canin din Târgu Jiu este adoptat la distanță de către o persoană din București

„Sunt persoane care locuiesc la bloc, de exemplu, și nu pot sau nu vor să țină animale la apartament. Poate au probleme cu vecinii. De asemenea, poate sunt persoane din alte localități. Va fi nevoie să existe un site sau o pagină de socializare unde să existe o prezentare a câinilor oferiți spre adopție. Adopția la distanță este foarte bună. Omul își alege câinele și îl adoptă, însă animalul rămâne în adăpost pe cheltuiala noului stăpân. Se face un calcul al costurilor și lunar se virează suma necesară pentru întreținerea animalului, de la hrană, tratamente medicale și altele”, conform lui Luis Popa, șeful Serviciului pentru Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Gorj. 

Anchetă după eutanasierea a 60 de câini din adăpost 

Este de amintit că Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a deschis un dosar penal în urma eutanasierii a 60 de câini din adăpostul public Târgu Jiu. Adăpostul este gestionat de o asociație din Hunedoara. S-a decis eutanasierea a 60 de câini, pe motiv că nu a vrut nimeni să îi adopte. Măsura a revoltat asociațiile de protecție a animalelor.

„Având în vedere interesul social privind eutanasierea a 60 de exemplare canine cazate într-un adăpost public de pe raza municpiului Târgu Jiu, IPJ Gorj comunică următoarele: La data de 12 august a.c., polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat cu privire la faptul că 60 de exemplare canine, cazate într-un adăpost public de pe raza municpiului Târgu Jiu, ar fi fost eutanasiate. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept, în care se efectuează cercetări sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu”, conform IPJ Gorj.

Pe 23 august, sute de persoane au protestat în fața Primăriei Târgu Jiu din cauza uciderii câinilor din ecarisaj.

Citeşte şi: Alfred Bulai, reținut în dosarul abuzurilor sexuale asupra studentelor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS