11.4 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Polițisul prins că lua mită de la un om de afaceri, arestat preventiv

Vâlcea: Polițisul prins că lua mită de la un om de afaceri, arestat preventiv

Curtea de Apel Piteşti a decis, joi, arestarea preventivă pentru 25 de zile a ofiţerului de la Serviciul de Investigaţii Criminale Economice din cadrul IPJ Vâlcea prins în flagrant în timp ce primea mită de la un om de afaceri din judeţ.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins, totodată, ca nefondată contestaţia formulată de poliţistul vâlcean şi l-au obligat la plata unei sume de 100 de lei drept cheltuieli judiciare către stat.

Comisarul de poliţie vâlcean a fost surprins, duminică, în timp ce primea mită de la patronul unei firme din domeniul HoReCa, într-un flagrant organizat în colaborare cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie la un restaurant din Râmnicu Vâlcea.

Potrivit procurorilor DNA care coordonează ancheta, el i-ar fi pretins omului de afaceri în mod direct, dar şi prin intermediul unei alte persoane, suma de 2.000 euro, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu în sensul neaplicării măsurilor legale ce se impuneau în urma efectuării unui control.

Iniţial, poliţistul a fost prezentat judecătorilor Tribunalului Argeş, care au respins solicitarea procurorilor de arestare preventivă şi au dispus în cazul lui luarea măsurii de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Citeşte şi: Un șofer a murit după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS