10.3 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de blocuri din Rovinari stau cu subsolul inundat pentru că s-a defectat stația de epurare a orașului 

Zeci de blocuri din Rovinari stau cu subsolul inundat pentru că s-a defectat stația de epurare a orașului 

Zeci de blocuri din Rovinari stau cu subsolul inundat pentru că s-a defectat stația de epurare a orașului.

Se lucrează în momentul de față la repararea echipamentelor stației. Astfel, subsolurile blocurilor din Rovinari vor putea reintra într-un program de igienizare. Acest lucru va fi posibil prin punerea în funcțiune a stației de epurare a apelor uzate de la Rovinari.

În ultimii ani, activitatea de curățire și reparații a fost oprită, pentru că stația de epurare s-a blocat. S-au ars pompele care deserveau stația de epurare și aceasta nu a mai putut funcționa. Între timp au fost achiziționate alte pompe cu motoare mult mai puternice. Stația mai are nevoie de încă un echipament și va putea să fie pusă în curând în funcțiune.

Pe raza orașului Rovinari mai sunt câteva zeci de blocuri cu subsolul inundat. 

S-a mai scurs în canalizare

Gabriel Crăc, administratorul public al Primăriei Rovinari, a declarat că mai sunt circa 60 de blocuri care vor beneficia de igienizarea subsolurilor.

„Din cauză că stația de epurare nu a mai funcționat nu am mai putut continua programul de igienziare și de reparații în subsolurile blocurilor. Norocul este că a mai preluat canalizarea din apele colectate în subsoluri. Când va fi gata stația, vom relua programul de evacuare a apei din subsoluri și o vom duce la stație. Și firmele care reabilitează termic blocurile au obligația de a igieniza subsolurile, dar nici ei nu au făcut acest lucru pentru că nu aveau unde duce dejecțiile.

Este clar un disconfort și o problemă de sănătate publică, dar nu puteam să intervenim pentru că nu puteam să aruncăm pe câmp tot ce scoteam din subsoluri. Partea lichidă a mai ajuns în rețeaua de canalizare. Din multe subsoluri mai avem de scos nămolul, bunuri, pietre și ce a mai ajuns pe acolo în ultimii ani. Se trece la repararea țevilor și la igienizarea spațiilor. Ulterior, asociațiile vor avea grijă să monitorizeze și să repare pentru ca apa să nu mai ajungă în subsol. Mai avem de igienizat circa 60 de blocuri în zona de subsol”, a menționat Gabriel Crăc, administratorul public al Primăriei din Rovinari.

Citeşte şi: Gorj: Polițiștii au lovit mortal un câine cu autospeciala, după care l-au amendat pe proprietar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS