25.6 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFemeie din Întorsura, anchetată după ce a fost filmată lovind cu furca, de mai multe ori, un câine

Femeie din Întorsura, anchetată după ce a fost filmată lovind cu furca, de mai multe ori, un câine

UPDATE: Câinele a fost ucis. Fapta a fost săvârșită săptămâna trecută. Polițiștii au fost astăzi la domiciliul femeii și au luat un alt patruped pe care îl mai avea în gospodărie. Câțelușa a fost încredințată Asociației pentru Protecția Animalelor Măriuța.

O femeie în vârstă din localitatea doljeană Întorsura este anchetată după ce ar fi lovit de mai multe ori un câine cu furca. Fapta a fost înregistrată de câţiva copii şi a fost publicată pe reţelele de socializare miercuri dimineaţă. Animalul, legat cu un lanţ scurt, nu se putea mişca pentru a se feri de lovituri. Femeia l-a lovit de mai multe ori, fără milă, in cap şi alte părţi ale corpului. Încă nu se ştie dacă patrupedul a supravieţuit sau a fost omorât.

Înregistrarea video a fost făcută de câţiva copii, care au arătat-o unei profesoare. Copiii i-au spus cadrului didactic că ar fi arătat înregistrarea şi unui poliţist, cerând ajutorul. Poliţistul le-ar fi răspuns că nu e de competenţa lui. Profesoara a postat înregistrarea pe un grup local de protecţia animalelor.

Imaginile arată cum o femeie în vârstă loveşte cu o furcă un câine legat cu un lanţ foarte scurt. Câinele nu se poate mişca şi nu poate evita loviturile. Copiii care înregistrau cu telefonul au spus că ar fi încercat să intervină, dar femeia i-ar fi ameninţat şi pe ei cu furca. Mai târziu, aceasta ar fi declarat că a omorât câinele. Motivul invocat pentru fapta abominabilă a fost că lătra prea mult.

Poliţia o cercetează pe femeie şi pe poliţistul care nu ştia că maltratarea animalelor „este de competenţa lui“

Profesoara copiilor a mers miercuri la postul de poliţie şi a făcut sesizare. Numeroase persoane au trimis şi ele sesizari scrise la Biroul pentru Protecţia Animalelor Dolj.

”La data de 11 septembrie a.c., având în vedere imaginile apărute pe o reţea de socializare, în care o femeie aplică mai multe lovituri unui exemplar canin ce se afla în curtea unei locuinţe, din comuna Întorsura, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt şi luării măsurilor legale”, a transmis IPJ Dolj.

IPJ Dolj face cercetări şi în privinţa atitudinii poliţistului care ar fi refuzat să intervină când copiii i-au cerut ajutorul.

”De asemenea, având în vedere afirmaţiile făcute pe aceeaşi reţea de socializare la adresa unui poliţist din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Dolj a dispus efectuarea de verificări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.”, a mai transmis poliţia.

Citeşte şi: Un bărbat s-a ars după ce s-a urcat pe un stâlp de curent să îşi facă selfie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS