25.6 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţiştii doljeni au reţinut 51 de permise în două zile

Poliţiştii doljeni au reţinut 51 de permise în două zile

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au continuat, în ultimele două zile, acțiunile pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

Cu această ocazie, au fost folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise.

Au fost legitimate și verificate peste 420 de persoane, fiind controlate și aproximativ 390 de autovehicule. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat peste 330 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 51 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 13 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Certificatele de înmatriculare ale acestora au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Depistat la volanul unui autoturism, deşi avea dreptul de a conduce suspendat

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat marţi dimineaţă un bărbat, de 55 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gheorghe Bibescu din localitate.

În urma verificărilori, poliţiştii au constatat că acesta are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Citeşte şi: Craiovean condamnat pentru omor calificat, extrădat din Belgia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS