22.8 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljReparaţiile de la intersecţia străzii Râului cu bulevardul Ilie Balaci au creat haos în trafic

Reparaţiile de la intersecţia străzii Râului cu bulevardul Ilie Balaci au creat haos în trafic

Traficul rutier a fost dat peste cap, zilele acestea, pe strada Râului, dar şi pe bulevardul Ilie Balaci. De două zile, zeci de maşini stau încolonate minute în şir pentru a traversa intresecţia dintre cele două artere de circulaţie. Unde mai pui că intersecţia este una dirijată prin intermediul semafoarelor din care cauză la orele de vârf se formează cozi. Lucările de întreţinere şi reparaţii sunt cauza acestui dezastru din trafic.

intersecție

Începând cu această săptămână şoferii care tranziteză bulevardul Ilie Balaci şi strada Râului s-au trezit cu covorul asfaltic decopertat. Lucrările de reparaţii se efectuează în zona semafoarelor de la intersecţia celor două străzi. Pe strada Râului, covorul asfaltic a fost răzuit de la semafoare până în apropierea intersecţiei cu strada Morii, dacă vorbim de sensul de mers spre strada Brestei. Pe celălalt sens de mers, dinspre strada Brestei spre spital , la fel, covorul asfaltic a dispărut pe câţiva zeci de metri. Pe bulevardul Ilie Balaci, carosabilul a fost decopertat doar pe o suprafaţă de câţiva metri, tot în zona semafoarelor. Lucrările au creat haos în trafic.

Haos în trafic

Pe bulevardul Ilie Balaci, şoferii stau blocaţi în trafic, la cozi care se formează la orele de vârf, de la Sala Polivalentă până la semafoare. Totodată, coadă se formează şi pe strada Râului până la intersecţia cu strada Bucovăţ pe ambele sensuri de mers. Timpii de aşteptare la semafor cresc deoarece maşinile se mişcă în ritm de melc. În plus, din cauza stării drumului, şoferii trebuie să meargă cu viteză redusă, să ocolească balizale ivite în mijlocul drumului şi să evite gurile de canal. Acestea au rămas cu câţiva zeci de centimetri mai sus faţă de stradă pentru că asfaltul din jurul lor a dispărut.

„Am stat aproape 20 de minute în trafic ca să ajung de la Sala Polivalentă până la podul Viorele. Am mers bară la bară. Nici nu am ştiut ce s-a întâmplat, am crezut că este accident. Semaforul l-am prins de vreo patru ori. Am crezut că este oră de vârf, că au început şcolile, dar când am ajuns aproape de semafoare am văzut despre ce este vorba. Când am făcut dreapta pe Râului era la fel, gură de canal şi baliză în mijloc, asfalt decopertat. Până la podul Viorele abia se mişcau maşinile”, spune un craiovean.


Haosul s-a prelungit până târziu, spre seară, când traficul rutiera a fost îngreunat şi de ploaie. Moment în care, semafoarele au devenit inutile, iar traficul rutier a fost dirijat de poliţiştii locali.

Mai trecusem prin zonă în timpul zilei şi am văzut ce haos s-a creat din cauza acestor lucrări. Nici acum nu este prea bine. Văd că nu se mai ţine seama de semafor, circulaţia rutieră este dirijată de poliţie. Am impresia că încă se mai lucrează pe Râului. Mai bine lucrează noaptea”, spune un alt craiovean.

Se repară

Pe strada Râului, la acest moment se mai efectuează şi lucrările de casetare a canalului colector. Lucrările de asfaltare suntă, însă, o lucrare separată de cele dintâi menţionate, spun reprezentanţii primăriei. Aceştia mai spun că lucrările de asfaltare se vor efectua, tocmai pentru a nu îngreuna traficul, pe timpul nopţii.


„Este o lucrare separată. Sunt lucrări de întreținere și reparații, care vor fi finalizate foarte repede, în funcție de condițiile meteorologice. Se lucrează în cursul nopții”, a spus purtătorul de cuvânt al primăriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS