18.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProxenet craiovean, prins în Italia la două zile după ce a fost condamnat în țară

Proxenet craiovean, prins în Italia la două zile după ce a fost condamnat în țară

Craioveanul Claudiu Grecu, de 46 de ani, căutat de autoritățile române pentru trafic de persoane, a fost prins în Roma, la două zile de la condamnarea sa definitivă în țară.

Grecu a fost dat în urmărire generală în 10 septembrie, după ce a fost condamnat la 11 ani și jumătate de închisoare pentru trafic de persoane.

Grecu se afla la Roma pentru a-și regla conturile cu compatrioți care l-ar fi trădat în trecut. Autoritățile italiene au fost alertate de polițiștii români cu privire la locul unde se afla. A fost găsit în casa unui prieten din cartierul Don Bosco, ascuns într-un dulap. Nu a opus rezistență când i s-au pus cătușele.

Ducea minore în Italia și le obliga să se prostitueze

„Procedurile judiciare sunt în derulare pentru punerea în executare a mandatului european de arestare”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Grecu, rezident în Craiova, dar aflat deseori la Roma, a fost dus la penitenciarul Regina Coeli. În câteva zile autoritățile italiene vor decide asupra cererii de extrădare formulate de magistrații doljeni.

Grecu ar fi dus cel puțin patru minore în Italia, cu promisiunea unui loc de muncă cinstit, apoi le-a obligat să se prostitueze.

Citește și: Olt: O femeie a intrat cu mașina prin peretele unui supermarket, rănind un client

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS