17.8 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO faptă bună prin distracţie: Copiii din Craiova sunt aşteptaţi în weekend la Carnavalul Micilor Exploratori

O faptă bună prin distracţie: Copiii din Craiova sunt aşteptaţi în weekend la Carnavalul Micilor Exploratori

Micii exploratori sunt invitaţi duminică la un carnaval plin de activităţi interactive şi descoperiri entuziaste, menit să îi bucure pe participanţi şi să adauge, în acelaşi timp, încă o cărămidă la clădirea unui loc special pentru copiii cu autism.

Carnavalul Micilor Exploratori va avea loc în data de 22 septembrie, între orele 10:00 şi 17:00, pe terenul Academiei de Fotbal Gică Popescu (strada Pescăruşului, nr. 1) şi este gândit ca un eveniment caritabil care să contribuie la construirea unui centru integrat pentru copiii cu autism.

Misiunea: Un centru integrat pentru copiii cu autism

Organizatorii evenimentului sunt Asociaţia Visuri şi Speranţe şi Lions Club Cetatea Băniei, iar cauza socială este un obiectiv ambiţios, pentru care iniţiatorii şi-au propus o serie de acţiuni pentru a putea strânge fondurile necesare.

„Cauza socială este construirea unui centru pentru copiii cu autism, unde aceştia să fie trataţi multidisciplinar. Să aibă, practic, acces la mai multe terapii de care are nevoie un copil cu autism, precum logopedie, psihiatrie, kinetoterapie, toate într-un singur loc, pentru că acest lucru nu există în acest moment pe plan local. Pentru aceşti copii şi pentru părinţii lor este o provocare să se împartă în foarte multe direcţii, să facă atâtea drumuri pentru a putea beneficia de terapii cât mai complexe. Este foarte obositor pentru un copil să facă atâtea drumuri, astfel că acest centru integrat ar fi un real ajutor”, a declarat pentru GdS Mădălina Tudosie, membru al Clubului Programatorilor, care este partener al evenimentului.

Costurile pentru un astfel de centru se ridică la sute de mii de euro, astfel că fiecare eveniment înseamnă un pas înainte, adaugă aceasta.

O zi întreagă de ateliere şi demonstraţii pentru cei mici

Carnavalul micilor exploratori se află la a doua ediţie şi este deja gândit la o altă anvergură faţă de ediţia pilot. Pe de o parte, copiii se pot bucura gratuit de expoziţii şi demonstraţii, în timp ce atelierele vor fi accesibile pe bază de donaţie, fiind principala modalitate de strângere de fonduri pentru cauza socială.

Carnavalul se bucură de sprijinul mai multor instituţii, astfel că participanţii vor putea descoperi pe terenul Academiei de Fotbal Gică Popescu un adevărat „Spectacol al Salvatorilor”. Se vor întâlni cu salvatorii, vor putea examina îndeaproape echipamente ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), ale Jandarmeriei sau ale Armatei, vor avea şansa să se urce în maşina de pompieri sau maşinile poliţiei, să vadă de aproape un tanc şi să se împrietenească, în cadrul evenimentului, cu câinii Jandarmeriei, totul în mod gratuit. Totodată, vor putea urmări meciuri demonstrative de fotbal şi vor putea participa la jocuri şi trasee aplicative, vor admira expoziţia moto Oltenia Bikers.

Ateliere creative de tot soiul, pe bază de donaţie

Programul evenimentului cuprinde totodată mai multe tipuri de ateliere creative: pictură pe faţă, pe pânză şi materiale textile sau grafitti, experimente ştiinţifice, origami, modelaj, balet, dansuri şi altele. Participarea la aceste ateliere se va face în baza unei donaţii, sumele rezultate în urma carnavalului servind cauzei deja amintite.
Participanţii la carnaval vor avea la dispoziţie şi o zonă de răsfăţ cu trambulină, piscină cu bile, tun cu baloane şi căsuţa din poveşti, dar şi preparate delicioase, în zona de food.

Unul dintre partenerii acestei ediţii este Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova, care va aduce pe teren o expoziţie de costume din garderoba Reginei Maria şi va organiza pentru micii curioşi o şedinţă foto istorică şi un atelier de teatru susţinut de actriţa Ana Maria Cratiţă.

Citeşte şi:

Universitatea din Craiova vrea să facă un complex sportiv şi un hub pentru studenţi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS