19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria Craiova plătește 800 de euro/mp pentru exproprierile din Piața Veche

Primăria Craiova plătește 800 de euro/mp pentru exproprierile din Piața Veche

Primăria Craiova merge mai departe cu proiectul ,,Complex sportiv –zona Piaţa Veche –str. Felix Adercaˮ din Piața Veche. Administrația locală craioveană a identificat proprietarii terenurilor și imobilelor din perimetrul pieței și a stabilit ce despăgubiri să le dea proprietarilor. Primăria este dispusă să plătească proprietarilor 3.940 lei/mp, respectiv 792,12 euro pentru terenurile ce ar urma să fie expropriate și 3.980 de lei/mp, respectiv 800, 16 euro pentru clădiri.Finanțarea exproprierilor va fi suportată din bugetul local.

Imobil ce ar urma să fie expropriat

În total, primăria a identificate 16 proprietăți pe care le-a evaluat și a stabilit prețul pe care ar urma să-l dea proprietarilor, atât persoane fizice cât și societăți.

Primul teren aparține unor persoane private, are o suprafață de 1.475 mp din acte și 1473 mp din măsurători și cuprinde și o construcție anexă în suprafață de 47 mp 5.937.234,29 lei. În urma evaluării, primăria ar urma să despăgubească proprietarul cu suma de 5.937.234,29 lei din care 5.803.620 lei este costul terenului, iar 133.614,29 lei, construcția.

Sunt proprietari care dețin numai teren și în acest cazuri costurile sunt mai mici. De exemplu, proprietarul de pe Str. Felix Aderca, nr.5A, deține un teren în suprafață de 208 mp, acesta fiind evaluat la 819.520 lei. Din cei 16 proprietari șapte sunt societăți, acestea dețin cu precădere construcțiile din Piața Veche. Construcția cu cea mai mare întindere este deținută de o societate care ar urma să primească pentru cei 75,13 mp o despăgubire în valoare de 213.583,86 de lei. Cea mai mică construcție din Piața Veche are o suprafață de17,38 mp, iar valoarea despăgubirilor se ridică la 49.408,86 de lei. În cazul acestui imobil proprietarul nu a fost identificat.

Șase dintre proprietarii aflați pe “lista propietarilor şi a sumelor individuale aferente despăgubirilor stabilite prin rapoarte de evaluare, pentru imobilele proprietate privată, cuprinse în culoarul de expropriere, pentru realizarea obiectivului de investiţii ,,Complex sportiv –zona Piaţa Veche –str. Felix Adercaˮ , dețin atât terenuri cât și construcții.

Piața Veche, declarată obiectiv de utilitate publică de interes local

Reamintim că, prin hotărârea nr.380/2024, Consiliul Local al Municipiului Craiova a aprobat declararea de utilitate publică de interes local a lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiţii ,,Complex sportiv –zona Piaţa Veche –str. Felix Adercaˮ, aprobându-se şi declanşarea procedurilor de expropriere pentru cauza de utilitate publică de interes local, precum şi lista proprietarilor ale căror imobile, proprietate privată, sunt afectate de coridorul de expropriere.

Prin această hotărâre a fost aprobată lista proprietarilor ale căror imobile sunt afectate de coridorul de expropriere, fără a stabilite sumele individuale aferente despăgubirilor pentru acestea. Sumele au fost stabilite în urma unor rapoarte şi vor fi supuse aprobării Consiliului Local Craiova, fiind necesară aprobarea acestei liste, care să cuprindă şi valorile individuale aferente despăgubirilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS