16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalO casieră de la CAO, prinsă cu mâna în banii societăţii

O casieră de la CAO, prinsă cu mâna în banii societăţii

O casieră de la Compania de Apă Oltenia şi-ar fi însuşit o sumă de peste 650.000 de lei din banii instituţiei la care lucra.

Aceasta lucra la casieria centrală a operatorului de apă şi canal şi în primăvara acestui an a fost depistată cu probleme în casierie. Aceasta avea acces la banii pe care angajatorul îi acorda unor angajaţi sub formă de ajutoare sociale. Surse din cadrul CAO spun că aceasta s-a dat mai mult de gol când a încercat să-şi acopere urmele. Angajata ştia că urma să i se facă un control şi a încercat să ascundă lipsa banilor din casierie. Conducerea a constatat delapidarea şi a anunţat poliţia. Ancheta a durat o perioadă mai mare de timp pentru că s-a făcut o expertiză. În urma acestei expertize, suspiciunile de fraudă s-au adeverit. Fosta angajată a CAO a fost reţinută în data de 25 septembrie pentru 24 de ore, pentru delapidare.

Există mai multe forme de ajutor social care pot fi acordate de angajator, diferite în funcţie de motivul pentru care sunt date: ajutorul de înmormantare; ajutorul pentru boli grave şi incurabile; ajutorul pentru dispozitive medicale; ajutorul pentru naştere; ajutorul pentru pierderi produse în gospodariile proprii ca urmare a calamităţilor naturale.
Aceste tipuri de ajutoare acordate de angajator nu se impoziteaza şi nu intră în baza de date a contribuţiilor sociale, dacă sunt acordate conform prevederilor din contractul individual sau colectiv de muncă.

În arest

În data de 25 septembrie, poliţia a emis mandat de reţinere pe numele acesteia, urmând ca să fie, ulterior, dusă în faţa procurorilor.

„Ieri, 25 septembrie 2024, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au reţinut, pentru 24 de ore, o femeie, de 56 de ani, din municipiul Craiova, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de delapidare și fals informatic.
În fapt, în urma cercetărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că, în perioada iunie – decembrie 2023, femeia, în calitate de casier în cadrul unei instituții publice, și-ar fi însușit în interes propriu suma de 680.000 de lei.
Pentru a ascunde suma de bani delapidată, persoana în cauza ar fi procedat la înregistrarea în sistemul integrat de contabilitate a instituției publice date nereale referitoare la plata acesteia, către angajații instituției, cu titlul de ajutoare sociale, plată care în realitate nu a avut loc.
În baza probatorului administrat, polițiștii au reținut-o pe aceasta, pentru 24 de ore, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. Persoana va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în vederea dispunerii unei măsuri preventive”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS