12.8 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa început de octombrie, orașul Craiova este împodobit pentru Crăciun

La început de octombrie, orașul Craiova este împodobit pentru Crăciun

Deși mai sunt mai mult de două luni până la Crăciun, în Craiova încep pregătirile pentru sărbătorile de iarnă. Primarul, Lia Olguţa Vasilescu, nu se dezminte, ca și în anii trecuți, aceasta a anunţat, că va începe instalarea ornamentelor de sărbători în Craiova. Olguţa Vasilescu promite că vom avea „cel mai frumos târg de sărbători din România“. Târgul de Crăciun se va deschide de pe 15 noiembrie și se încheie pe 5 ianuarie 2025.

Aşa cum ne-a obişnuit deja, Lia Olguţa Vasilescu transmite prin intermediul paginii sale personale de Facebook noutăţile din oraş. Abia apoi, pagina oficială a Primăriei Craiova distribuie postarea primarului. Aşa a procedat şi în acest weekend, când a publicat câteva fotografii cu ornamentele care vor fi instalate în centrul oraşului.

Tototdată a anunțat că din această săptămână “începem montarea instalațiilor pentru Târgul de Crăciun, fiindcă vrem să avem timpul necesar pentru a pune în operă mai multe povești care să vă bucure anul acesta”.

Cu această ocazie, primarul a transmis că “ Moș Crăciun va veni personal să vadă cel mai frumos târg de sărbători din România”, dar și că instalațiile îți taie respirația și totul va fi o explozie și culoare. Din descrierea primarului, orașul va fi un adevărat basm, o întreagă feerie de lumini și culoare. Aceasta a dat detalii despre aranjamentele care vor fi făcute pentru ca vizitatorii Târgului de Crăciun să intre în atmosfera poveștii „Frumoasa și bestia“.

“Din 15 noiembrie, pe cerul Craiovei va putea fi văzută sania trasă de reni cu Moș Crăciun care va veni personal să vadă cel mai frumos târg de sărbători din România. În satul lui sunt pregătite multe atracții: colace pe gheață, roller coaster, căsuțe cu bunătăți și suveniruri, carusele, instalații care vă taie respirația. În Piața Frații Buzești puteți asista la scena nașterii Domnului, la Doljeana vă întâmpină decorurile din Star Wars, iar în Piața Mihai Viteazul puteți vedea dansând Frumoasa și Bestia, fiind prima oară în România când personajele capătă viață cu ajutorul luminilor și inteligenței artificiale. Satul Bellei este plin de trandafiri, iar prințul transformat în Bestie poate fi văzut în balconul palatului, păzit de lupi albi, înfricoșători. Pe patinoar va trona bolul de sticlă în care se află trandafirul care se scutură. Sfeșnice, ceasuri, dulapuri vorbitoare completează unul dintre cele mai frumoase decoruri care au putut fi văzute, într-o explozie de lumină și culoare.

Tema principală, în acest an, este inspirată de povestea Frumoasa și Bestia, dar, în același timp, fiecare piațetă va avea un alt concept: Războiul stelelor sau Satul lui Moș Crăciun, astfel că și decorațiunile și instalațiile luminoase vor fi realizate în tema respectivă. De remarcat, așa cum se observă în imaginile prezentate de edil, atât palatul din poveste cât și bradul de Crăciun vor fi împodobite cu boboci mari de trandafir.

În finalul anunțului, Lia Olgța Vasilescu îi îndeamnă pe cei interesați să viziteze Târgul de Crăciun să-și rezerve locuri de cazare.
Rezervați-vă locuri din timp! Agențiile de turism din Bulgaria au început să facă deja rezervări!

În imaginile de mai jos aveți câteva proiecte ale instalațiilor create special pentru Craiova. Sperăm să vă convingă să ne fiți oaspeți!“.

Ca să ia faţa altor târguri de Crăciun, Craiova plăteşte aproape 30 de mii de euro pentru promovare

Municipiul Craiova va plăti şi în acest an o taxă către European Best Destinations, pentru a fi inclus în clasamentele internaționale de specialitate ale site-ului cu același nume. Cuantumul taxei este de 29.690 euro şi va fi plătită în două tranşe. Suma va acoperi promovarea turistică a Craiovei pentru Târgul de Crăciun din acest an. Acest lucru a fost prevăzut de Primăria Craiova pentru că a prins la bugetul de venituri şi cheltuieli sumele necesare încă din luna ianuarie a acestui an. Taxa de participare va fi achitată din sumele colectate la bugetul local din taxa hotelieră. Craiova îşi face o astfel de promovare din anul 2021, când taxa a fost de 25.000 de euro. De atunci şi până în prezent Craiova s-a înscris pe platforma European Best Destinations, beneficiind de promovare, bineînţeles contra unei taxe de mii de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS