18.1 C
Craiova
sâmbătă, 5 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateActivități desfășurate de polițiștii doljeni cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Animalelor

Activități desfășurate de polițiștii doljeni cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Animalelor

În fiecare an, pe 4 octombrie, este sărbătorită Ziua Mondială a Animalelor, o zi în care se acționează pentru drepturile animalelor și bunăstarea lor.

Cu această ocazie, ieri, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități de informare la Școala Gimnazială Coțofenii din Dos și la Liceul Energetic Craiova. Au fost purtate discuții referitoare la obligațiile deținătorilor de animale, fiind prezentate competențele structurii de protecție a animalelor și modul de interacțiune cu diferite specii de animale.

Totodată, împreună cu polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au fost desfășurate două activități de informare, una pe esplanada Sălii Polivalente și una pe Stadionul de Atletism, din municipiul Craiova. Au fost împărțite pliante cu obligațiile pe care le au deținătorii de animale, precum și sancțiunile prevăzute pentru cei care comit orice act de cruzime sau violență împotriva animalelor.

Polițiștii au convingerea că, prin educație și conștientizare, lumea în care trăim poate deveni un loc mai prietenos pentru animale.

Citește și: Şeful Biroului pentru Imigrări Ialomiţa, prins când primea mită 12.000 de euro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS