18.1 C
Craiova
sâmbătă, 5 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInvestiție majoră în retehnologizarea grupului energetic 5 de la Sucursala Energetica Rovinari

Investiție majoră în retehnologizarea grupului energetic 5 de la Sucursala Energetica Rovinari

Complexul Energetic Oltenia anunță efectuarea probelor de punere în funcțiune și interconectare cu Sistemul Energetic Național (SEN) a grupului energetic nr. 5 Rovinari, în urma unui amplu program de retehnologizare.

Probele de punere în funcțiune au început în data de 3 octombrie 2024, la ora 8:00, când s-a aprins focul și au fost efectuate probe tehnologice cu toate instalațiile. În data de 4 octombrie 2024, au fost realizate probele electrice și verificările protecțiilor în vederea debitării pe linia de 400 kV. Toate aceste teste au fost finalizate cu succes, instalațiile funcționând în parametrii proiectați.

La ora 23.12, a fost efectuată o primă sincronizare a generatorului nr. 5 cu SEN, după care se vor efectua probe cu încărcarea turboagregatului la diverse sarcini și se va verifica funcționarea instalațiilor aferente grupului energetic nr. 5.

Pentru respectarea celor mai recente cerințe de mediu la nivel european, grupul energetic nr. 5 a beneficiat de implementarea unor instalații moderne, printre care:

  • Instalație de desprăfuire electrostatică;
  • Instalație de desulfurare a gazelor de ardere;
  • Instalații de evacuare în sistem șlam dens;
  • Instalație de denoxare a gazelor de ardere.
    „Investiția realizată demonstrează angajamentul Complexului Energetic Oltenia de a menține standardele ridicate de eficiență și conformitate ecologică, contribuind în același timp la asigurarea unui mix energetic echilibrat și la securitatea energetică a României. Punerea în funcțiune a grupului reprezintă un pas important în modernizarea infrastructurii energetice a companiei, cu scopul de a reduce impactul asupra mediului și de a îmbunătăți performanțele tehnice și economice ale acestuia.
    Conducerea Complexului Energetic Oltenia mulțumește firmelor executante, precum și propriilor salariați implicați în realizarea acestei investiții, apreciind atât efortul depus de aceștia, cât și beneficiile pe care această modernizare le va aduce securității energetice naționale.”, conform CEO.

Citește și: Activități desfășurate de polițiștii doljeni cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Animalelor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS