18.1 C
Craiova
sâmbătă, 5 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Polițiștii rutieri au reținut șapte permise și au dat 72 de amenzi

Vâlcea: Polițiștii rutieri au reținut șapte permise și au dat 72 de amenzi

Vineri, în intervalul orar 09.00 – 11.00, sub coordonarea Serviciului Rutier Vâlcea, a fost organizată o razie, cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră.

De asemenea, acțiunea a vizat creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a polițiștilor, creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, precum și combaterea migrației ilegale.

La activitatea organizată au participat polițiști de la structurile de ordine publică și rutieră, investigarea criminalității economice, polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și ai Biroului de Imigrări Vâlcea.

De asemenea, acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, a reprezentanților I.S.C.T.R. și R.A.R. Vâlcea.

Șapte permise reținute și 72 de amenzi

În urma activităților desfășurate, au fost verificate și legitimate aproximativ 110 persoane și controlate 87 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei, dintre care 59 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, 11 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, iar 2 sancțiuni pentru alte abateri.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți la trafic, 7 conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

Totodată, au fost oprite din a circula trei autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Arme albe și substanțe psihoactive găsite într-o mașină

Tot în cadrul activităților desfășurate, în jurul orei 10.20, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe DN7, în localitatea Milcoiu, la volanul căruia se afla un bărbat de 38 de ani din localitatea Țițești, județul Argeș.

Astfel, în urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au depistat trei obiecte ascuțite, o pungă transparentă din plastic, și o folie din hârtie, în care se aflau substanțe de culoare albă și cristalină susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Cantitatea de aproximativ 5 grame a fost înaintată polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatele din dotare, rezultatele fiind negative.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Acțiunea organizată face parte dintr-o serie de măsuri continue luate de Poliția Română pentru a asigura un climat de siguranță și a descuraja orice activitate infracțională.

Citește și: Marcel Ciolacu şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS