25.1 C
Craiova
marți, 8 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPolaris dă startul unei noi ediții a concursului “10 cu Felicitări pentru colectarea separată” la Târgu Jiu

Polaris dă startul unei noi ediții a concursului “10 cu Felicitări pentru colectarea separată” la Târgu Jiu

Polaris M Holding, împreună cu Primăria Municipiului Târgu Jiu și Școala Gimnazială “Constantin Brâncuși”, a lansat pe 4 octombrie o nouă ediție a concursului “10 cu Felicitări pentru colectarea separată”. Scopul acestui concurs este promovarea educației ecologice în rândul elevilor și încurajarea colectării separate a deșeurilor.

Concursul, desfășurat pe parcursul a două săptămâni, până pe data de 18 octombrie, implică 16 clase primare din cadrul școlii, care vor colecta deșeuri reciclabile din hârtie, carton, plastic și metal. Deșeurile vor fi depuse într-o ecoinsulă digitalizată, amplasată în curtea școlii. Clasa care va colecta cea mai mare cantitate de deșeuri va fi premiată cu o excursie la Dinosaur World Transylvania, un loc de divertisment și învățare dedicat copiilor.

Ecoinsula este dotată cu patru compartimente, două pentru deșeurile de ambalaje din hârtie și carton și două pentru cele din plastic și metal. Accesul la ecoinsulă se face pe baza unui card cu cod QR, distribuit fiecărui cadru didactic, iar cântarul digital integrat permite monitorizarea cantităților depuse de fiecare clasă.

Concursul vrea să inspire un comportament responsabil faţă de mediu

Lansarea concursului a fost marcată de prezența entuziastă a elevilor, care au fost îndrumați și informați cu privire la modalitățile corecte de colectare a deșeurilor de către o echipă de la Polaris. Fiecare elev a primit câte un flyer informativ pentru a înțelege mai bine procesul colectării separate.

Prin inițiativa “10 cu Felicitări pentru colectarea separată”, Polaris își propune să inspire noile generații să adopte un comportament responsabil față de mediu. Această acțiune face parte din eforturile noastre constante de a sprijini comunitatea în adoptarea unor obiceiuri durabile și ecologice.

Polaris mulțumește Primăriei Târgu Jiu și Școlii Gimnaziale “Constantin Brâncuși”pentru sprijinul oferit și își reafirmă angajamentul de a continua proiecte educative de acest tip în viitor.

Citeşte şi: Programul Casa Verde Fotovoltaice: 7.637 de persoane fizice din Regiunea Vest s-au înscris în 1 minut şi 26 de secunde

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS