17.8 C
Craiova
vineri, 11 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinistrul Culturii, Raluca Turcan, în vizită pe şantierul Bibliotecii Omnia din Craiova

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, în vizită pe şantierul Bibliotecii Omnia din Craiova

Raluca Turcan, Ministrul Culturii, a efectuat ieri o vizită în Craiova, la două dintre obiectivele importante ale orașului – Biblioteca Franceză „Omnia” și Teatrul Național „Marin Sorescu”.

Cele două obiective se află pe lista de clădiri care sunt reabilitate prin programul „Reabilitarea Monumentelor Istorice din România”, implementat de Ministerul Culturii printr-un acord-cadru de împrumut încheiat între Guvernul României și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Reabilitarea Bibliotecii Omnia se apropie de final

Reabilitarea clădirii care adăpostește Biblioteca Omnia a început în 2020 și acum se apropie de final. Valoarea contractului design & build (cuprinde serviciile de proiectare – cu excepția fazei D.A.L.I. -, lucrările de execuție și serviciile de asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor) este de 3.501.054,22 euro, fără TVA.

„Am venit aici la începutul mandatului și am văzut o clădire în ruină, iar acum, la final de mandat, văd o clădire superbă, aproape finalizată. Îi felicit pe cei care lucrează aici și cred că exemplul de bună practică de la Craiova trebuie replicat în toată țara. Dorim ca municipiul Craiova să devină un oraș care se dezvoltă prin cultură, așa cum s-a întâmplat la Sibiu, și noi punem umărul prin finanțarea reabilitării acestor obiective”, a declarat Raluca Turcan.


„Craiova are o importantă tradiție liberală – marile investiții și construcții de la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX fiind realizate de liberali, și este datoria noastră să salvăm și să punem în valoare acest patrimoniu. Se află în derulare și alte lucrări, cum ar fi reabilitarea Palatului Administrativ, o altă clădire reprezentativă pentru Craiova și un proiect liberal de succes”, a declarat Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj.

Raluca Turcan l-a decorat pe Silviu Purcărete la Teatrul Naţional din Craiova

La Teatrul Național „Marin Sorescu” lucrările sunt ample și vor costa aproximativ 18,5 milioane de euro. Proiectarea s-a încheiat, iar anul viitor va începe execuția.

Raluca Turcan l-a decorat pe regizorul Silviu Purcărete pentru activitatea sa de 50 de ani în slujba Teatrului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS