13.7 C
Craiova
joi, 17 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFestival Național de Umor, la Târgu Jiu și Runcu

Festival Național de Umor, la Târgu Jiu și Runcu

Consiliul Judeţean prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Consiliul Local și Primăria Comunei Runcu, Teatrul Dramatic Elvira Godeanu, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, Asociația Națională a Caricaturiștilor din România, Cenaclul „HOHOTE” Târgu Jiu, Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” organizează cea de-a XXXII-a ediție a Festivalului Național de Umor „Ion Cănăvoiu”, în perioada 18-20 octombrie, la Târgu Jiu și Runcu (Căminul cultural de la Dobrița).

Publicul este invitat să participe timp de trei zile, la o suită de evenimente culturale și artistice, menite nu numai să cinstească memoria lui Ion Cănăvoiu, dar și să mai destindă frunțile.

Astfel, în data de 18 octombrie, de la ora 17.00, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, sala „Florin Isuf” va avea loc vernisajul expozitiei de caricatură semnat de PIM (Mihai Pânzaru), dar și lansări de cărți și reviste. Se lansează publicația Hohote, editată de cenaclul HOHOTE, redactor șef Mihai Lungescu, dar și revista Ceașca de Cafea realizată de actorul George Drăghescu.

PIM este și câștigătorul premiului „Aurelian Iulius Șuță” – Șai, acordat în memoria unui artist care s-a aflat de la început alături de organizatorul principal. Este programată o demonstrație live și o sesiune gratuită de caricaturi pentru partipanții la eveniment, chiar în fața C.J.C.P.C.T. Gorj.

„PIM a realizat și un portret al artistului Aurelian Iulius Șuță pe care îl vom înmâna familiei. Aurelian Iulius Șuță ȘAI (1965 – 2020), licențiat în Arte Vizuale al Universității de Vest din Timișoara – Facultatea de Arte Vizuale și Design a fost membru al Uniunii Artiștilor Plasticii, Filiala Craiova și polițist în cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Gorj. A avut o prestigioasă carieră artistică națională și internațională. A realizat în premieră națională Codul Penal în caricaturi și o galerie desenată a șefilor care au condus IPJ Gorj.

Mihai Pânzaru-Pim este un grafician și caricaturist roman pe care vă propunem să îl cunoașteți mai bine la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, vineri 18 octombrie 2024, de la ora 17.00.

A publicat în țară și în străinătate peste 20.000 de lucrări de grafică umoristică, portrete, ilustrații de carte; a făcut afiș și scenografie pentru teatru; a primit 25 premii naționale importante și 5 mari premii internaționale; peste 150 de participări la saloane naționale de umor și la peste 150 de saloane internaționale în 20 de țări de pe 5 continente; peste 1000 lucrari aflate în colecții particulare sau de stat ; membru în peste 50 de jurii naționale și internaționale de grafică umoristică; grafician, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (U.A.P.) și lista poate continua pe multe pagini.

Dar pentru a afla și mai multe despre el și a putea obține de la el un portret vă invităm să fiți alături de noi în prima zi a Festivalului de Umor și Caricatură “Ion Cănăvoiu”, vineri 18 octombrie 2024, de la ora 17.00″, potrivit unui comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS