10.6 C
Craiova
joi, 17 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSă se audă bine! Primăria cumpără sistem de sunet pentru "atmosferă adecvată" în centrul urbei

Să se audă bine! Primăria cumpără sistem de sunet pentru „atmosferă adecvată” în centrul urbei

Primăria Craiova îşi propune să achiziţioneze un sistem propriu de sonorizare în spaţii publice, pentru care este gata să plătească aproximativ 200.000 lei (40.000 euro). Echipamentele ar urma să fie instalate în principalele pieţe din centrul oraşului şi la sediul Primăriei. Investiţia ar urma să contribuie la atmosferă, făcând oraşul şi mai atractiv din punct de vedere turistic, consideră municipalitatea.

Sistemul audio va fi montat în Centrul Vechi şi Piaţa Mihai Viteazul

Conform anunţului public lansat de primăria Craiova pe 16 octombrie, produsele care urmează să fie achiziţionate trebuie montate în Piaţa Mihai Viteazul, Piaţa Fraţii Buzeşti, pe strada Lipscani şi la sediul central al Primăriei Craiova (sistemele de sonorizare vor avea centrul de comandă aici). Primăria menţionează şi posibilitatea de extindere ulterioară a sistemului audio în alte locaţii publice.

Sistemul are rolul de a facilita organizarea evenimentelor din centrul urbei, fie ele culturale, artistice or sociale, prin asigurarea unei sonorizări ambientale adecvate, se arată în documentaţia disponibilă pe site-ul instituţiei. De asemenea, municipalitatea precizează că sonorizarea va asigura şi comunicarea eficientă cu publicul, în cazul necesităţii unor anunţuri sau mesaje în timp real, fie în cadrul evenimentelor, fie în cazul situaţiilor de urgenţă.

Atmosferă şi turism mai atractiv

Primăria mai spune că investiţia va contribui la atmosfera plăcută, invitând oamenii să participe la activităţile în aer liber şi făcând viaţa publică şi culturală mai dinamică.
În prezent, în Craiova nu există un sistem de sonorizare integrat pentru spaţii publice – outdoor – în zona centrală a oraşului, care să ofere posibilitatea transmiterii de muzică ambientală au a unor informaţii de interes public, se mai arată în document.

Obiectivul specific al achiziţiei este „îmbunătăţirea infrastructurii publice şi a calităţii experienţei comunitare în aceste spaţii urbane”, sistemele de sonorizare fiind considerate „esenţiale pentru asigurarea unei comunicări eficiente în cadrul evenimentelor publice şi pentru crearea unei atmosfere adecvate în cadrul acestor pieţe, facilitând desfăşurarea de manifestări culturale, artistice şi comunitare”.

În plus, investiţia este menită să contribuie la „dezvoltarea atractivităţii turistice a oraşului”, susţinând iniţiativele de revitalizare a spaţiilor publice prin promovarea culturii şi tradiţiilor.
Printre argumentele primăriei pentru necesitatea achiziţiei se numără şi creşterea interacţiunii sociale şi participarea activă a cetăţenilor la viaţa publică şi, drept urmare, îmbunătăţirea calităţii vieţii în mediul urban.

Preţul cel mai scăzut, declarat câştigător

Data limită pentru depunerea ofertelor este 21 octombrie, iar perioada de valabilitate a acestora este de 30 de zile de la acest termen. Pot depune ofertă toți operatorii economici interesați, indiferent dacă dețin sau nu cont în SEAP, contractul va fi de cumpărare directă, iar criteriul de atribuire va fi oferta cu prețul cel mai scăzut și care îndeplinește toate cerinţele din caietul de sarcini.

Având în vedere că echipamentele vor fi instalate în spaţii publice, este necesar ca acestea să fie securizate împotriva accesului şi a interceptărilor neautorizate, se arată în caietul de sarcini. Astfel, primăria contractantă va solicita separat şi implementarea unui sistem de comunicaţii securizat de tip VPN.

CITEŞTE ŞI: Craiova: Încep probele la cald pentru furnizarea căldurii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS