15.1 C
Craiova
duminică, 20 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii își pot face carte de identitate și la Auchan Craiovița

Craiovenii își pot face carte de identitate și la Auchan Craiovița

Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor (D.P.C.E.P.) Dolj își deschide ghișeu cu publicul și în incinta Centrului Comercial Auchan Craiovița.

Noul birou se va deschide pe 22 octombrie. Programul de lucru cu publicul va fi zilnic, de luni până vineri, între orele 8.30-15.00 și sâmbăta, între orele 9.00-12.00.

Persoanele care au nevoie să obțină un act de identitate într-un termen mai scurt decât cel afişat la ghişeele serviciilor publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor, sunt domiciliate s-au doresc să-și stabilească domiciliul/reședința pe raza judeţului Dolj, se pot programa telefonic la numărul 0351.411.290, zilnic, de luni până vineri, între orele 8.30-12.00.

Programările se pot face numai pentru ziua următoare, în limita programului de ghișeu. Vor funcționa trei ghișee, două în intervalul 08.30-15.00 la care se primesc cereri de la persoanele programate. Al treilea ghișeu va funcționa în intervalul 9.00-12.00, pentru persoanele care au nevoie urgentă de act și din diferite motive, nu au putut să se programeze.

Durata pentru depunerea cererii și preluarea imaginii este estimată la:

  • 20 minute la ghișeele care funcționează pe baza programărilor,
  • 30 minute în cazul persoanelor care nu au reușit să se programeze.

Acte necesare

Pentru cei interesați să obțină un act de identitate, îi informăm că trebuie să prezinte următoarele documente:

  • actul de identitate vechi (dacă este cazul și dacă îl mai dețin),
  • documentul cu care fac dovada adresei de domiciliu,
  • certificatul de naștere și suplimentar, când este cazul,
  • certificatul de căsătorie,
  • hotărârea de divorț definitivă și irevocabilă sau certificatul de divorț.

În cazul copiilor minori care solicită un act de identitate este obligatoriu ca aceștia să fie însoțiți de unul dintre părinți sau de un alt reprezentant legal, când este cazul. Toate informațiile necesare pentru obținerea unui nou act de identitate, sunt afișate la avizierul din incinta Centrului Comercial.

Facem mențiunea că persoanele care nu pot prezenta documentele prin care să dovedească adresa de domiciliu, pot face această dovadă cu o declarație pe propria răspundere, informațiile urmând să fie verificate pentru confirmare, de structurile de poliție care arondează adresa de domiciliu.

Informații utile

Actele de identitate vor fi eliberate în termen de cel mult 3 zile de la data depunerii cererii atunci când s-au prezentat toate documentele necesare, și 30 zile în situațiile când sunt necesare verificări prin structurile de poliție.

În cazul persoanelor care solicită act de identitate și dețin certificate de stare civilă plastifiate sau nu dețin aceste documente, instituția noastră poate să elibereze și astfel de documente, dacă evenimentul de stare civilă s-a produs și înregistrat pe raza județului Dolj.

Contravaloarea actului de identitate, 7 lei pentru cartea de identitate și 1 leu pentru cartea de identitate provizorie, se achită în numerar numai la ghișeu, odată cu depunerea cererii.

Citește și: Cel puțin 73 de morți în atacul israelian în nordul Gazei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS