11.8 C
Craiova
duminică, 27 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalConsilierii locali şi-au luat rămas bun. Au participat la ultima şedinţă din acest mandat

Consilierii locali şi-au luat rămas bun. Au participat la ultima şedinţă din acest mandat

Consiliul Local Craiova a ţinut, joi, ultima şedinţă. Consilierii din mandatul 2020 – 2024 au participat pentru ultima dată în această formulă de lucru, de vineri urmând să-şi înceapă mandatul noul consiliu. După o lungă perioadă de timp, şedinţa s-a ţinut la sediul primăriei de pe strada A.I.Cuza, clădirea fiind recent renovată.


Şedinţa a fost una liniştită, iar cele 29 de proiecte plus unul peste ordinea de zi au fost votate pe repede înainte. Niciun proiect nu a stârnit comentarii cu excepţia „Proiectului de hotărâre privind aprobarea concesionării prin licitație publică a unui număr de șase loturi-teren, aparținând domeniului public al municipiului Craiova, pe care se află edificate construcții (structuri), aflate în diferite stadii de execuție, situate în str.Caracal, nr.152”. Proiectul se referă la scoaterea, din nou, la licitaţie a lucrărilor de la Cartierul Chinezesc după retragerea firmei britanice Diamante Ventures LTD. Licitația din vara acestui an pentru concesionarea terenului în vederea construirii de locuințe pe strada Caracal nr.152 a fost adjudecată de această firmă. Aceasta avea obligaţia să finalizeze cele 17 blocuri până la sfârșitul anului 2028.
Consilierul USR, Cezar Drăgoescu a ținut să atragă atenţia asupra unor probleme din caietul de sarcini:

„Ar trebui să fim atenți la caietul de sarcini. Are două probleme. Problema numărul unu este că permite oricărei firme care are profit să se înscrie la această licitație. Ceea ce nu este normal. Nu se solicită experiență similară. A doua problemă pe care am sesizat-o este legată de garanția de bună execuție. Practic, noi, ca municipalitate, suntem beneficiari a 63 de apartamente. Însă, acest proiect, nu prevede nicio garanție de bună execuție a lucrării. Dacă nu va construi acest proiect bine și sunt probleme, nu vom avea cum să recuperăm banii. E bine că s-a renunțat la firma aia, dar modul de implementare lasă de dorit. Noi, grupul USR, ne vom abține la acest proiect de pe ordinea de zi”, a spus Drăgoescu.

Lia Olguţa Vasilescu a venit cu răspunsul:


„Având în vedere că sunt multe dintre solicitările dumneavoastră anterioare, ar trebui să apreciați acest proiect. Garanția de execuție nu este necesară, pentru că în toate fazele, sunt instituțiile care verifică această calitate a lucrărilor. Nu se poate vinde niciun apartament până nu se face recepția de către Primărie. La recepție participă și alte instituții ale statului. Nu se pot vinde dacă nu este calitatea promisă”, a explica Lia Olguța Vasilescu.


La final consilierii locali şi-au luat rămas bun, nu înainte de a face o poză de grup, iar unii dintre consilieri i-au atras atenţia primarului, pe bună dreptate, că sonorizarea din sala de şedinţe este de proastă calitate.

Noul Consiliu Local Craiova

Azi, 25.10.2024 la ora 16.00 va avea loc ceremonia de constituire a Consiliului Local şi învestirea primarului. Lista celor 27 de consilieri locali craioveni aleși la scrutinul din 9 iunie 2024 este următoarea, dar aceasta poate suferi modificări:
De la PSD -Lia Olguța Vasilescu
Lucian Dindirică,
Aida Ionescu,
Radu Marinescu,
Ioan Andrei,
Loredana Popi,
Octavian Marinescu,
Dan Spânu,
Dan Păloiu,
Mădălin Voicinovschi,
Cosmin Gâdea,
Ionuț Pîrvulescu,
Angelica Dinu,
Romulus Nicolicea,
De la AUR-Marian Vasile
Alexandru Gîdăr,
Cosmin Corâțu,
Dan Păun,
Anca Koc,
De la PNL-Nicolae Giugea
Adriana Ungureanu,
Alexandru Gătejescu,
Teodor Sas,
De la USR-Emilia Neagu
Ion Belu,
Eduard Cârceag,
Mihaela Smărăndache,

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS