11.6 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalCale liberă pe tronsonul 1 al DEx 12 Craiova -Pitești

Cale liberă pe tronsonul 1 al DEx 12 Craiova -Pitești

Noi imagini cu tronsonul 1 al Drumului Expres (DEx12) Craiova – Pitești, primul de acest fel din județul Dolj au fost publicate de constructor. Acesta spune că mult a fost, puțin a mai rămas.

În prezent, se mai lucrează la elementele de siguranța circulației: garduri de protecție, parapet, marcaje orizontale și semnalizarea verticală. De asemenea, se mai lucrează la câteva structuri și se va încheia cu așternerea stratului de uzură. Compania Strade Bauunternehmung a postat recent pe pagina de facebook un film cu tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova -Pitești, cu comentariul “Atenție, se deschid noi perspective economice pentru Craiova! Cale liberă pe drumul expres.Suntem mândri de ceea ce am realizat! În scurt timp, vom circula pe tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești”. Este vorba de cei 17,7 km Craiova – Robănești. Tronsonul 1 al DEx12 se desprinde din Centura Craiova Nord și ajunge până la Robănești, la limita cu județul Olt.

În curând, vom circula pe drumul expres

Reprezentanții constructorului spun că mult a fost, puțin a mai rămas.

„Când am demarat lucrările la tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești (17 octombrie 2023) ne-am luat angajamentul ca în 2024 să dăm în circulație acest drum vital pentru municipiul Craiova. Și, iată că am reușit! Am ajuns la un grad de execuție de 92%, iar la finele lunii viitoare se va circula pe drumul expres de la Craiova până aproape de A1 București – Pitești. Suntem pe ultima sută de metri, deja suntem în faza în care lucrăm la elementele de siguranța circulației: garduri de protecție, parapet, marcajele orizontale și semnalizarea verticală. Mobilizarea este corespunzătoare pentru ultimele etape din faza de construcție, iar în ultima săptămână a lunii noiembrie drumul va fi dat în circulație, cu șase luni mai devreme față de termenul contractual stabilit“, a declarat Sorin Scarlat, managerul de proiect din partea Asocierii Ozaltin – Strade Bauunternehmung – Visio.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS