11.6 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPlângere penală din partea ISJ Gorj împotriva unui parlamentar care a intrat într-o sală de clasă la Motru

Plângere penală din partea ISJ Gorj împotriva unui parlamentar care a intrat într-o sală de clasă la Motru

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj a anunțat că va depune o plângere la poliție împotriva deputatului de Gorj, Radu Miruță, după ce acesta ar fi intrat într-o sală de clasă din Motru și a filmat un clip.

Evenimentul a avut loc vineri și parlamentarul vorbea despre lipsa căldurii în școlile din Motru. Șefii ISJ Gorj consideră însă că acțiunea deputatului, care este și candidat pentru un nou mandat, e una politică și nu avea ce căuta în interiorul unității de învățământ.

„Inspectoratul Școlar Județean Gorj condamnă cu fermitate acțiunile cu scop politic și electoral pe care unele persoane publice aleg să le facă în spațiul oricărei unități de învățământ din județul Gorj.
Reamintim tuturor (persoane publice, cadre didactice, părinți, elevi etc.) interdicția de a se face politică în perimetrul creșelor, grădinițelor, școlilor, liceelor. Legile în România trebuie să fie respectate de toată lumea, inclusiv de parlamentari ai statului! Nimeni nu este și nu trebuie să fie mai presus de lege!
Prin ceea ce a făcut astăzi, un deputat în exercițiu a încălcat o serie de reglementări în vigoare, încercând probabil o promovare în spațiul public.
Inspectoratul Școlar Județean Gorj va sesiza organele de cercetare ale statului român, în vederea luării – în regim de urgență – a unor măsuri împotriva acțiunilor politice în școli.
Școala este un spațiu al învățării, nu are nevoie de imixtiune politică!”, conform ISJ Gorj.

Citeşte şi: Un băiat de 15 ani a murit după ce a intrat cu motocicleta într-un cap de pod

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS