Serviciul pentru Protecția Animalelor Gorj a demarat marți, în premieră, o campanie de sterilizare și microcipare a câinilor la nivelul județului. În acest sens, la sediul Consiliului Județean Gorj a avut loc o întâlnire la care au participat medici veterinari din circumscripțiile județului, implicați în programul-pilot derulat de Serviciul pentru Protecția Animalelor. Discuțiile cu medicii veterinari au fost coordonate de Luis Popa, șeful Serviciului pentru Protecția Animalelor.
În proiect sunt implicați 15 medici veterinari, care au în responsabilitate gospodăriile din 20 de localități, respectiv: Prigoria, Roșia de Amaradia, Arcani, Runcu, Bălești, Bâlteni, Turcinești, Schela, Baia de Fier, Bumbești-Pițic, Samarinești, Văgiulești, Câlnic, Telești, Negomir, Cătunele, Glogova, Căpreni, Stoina și Tismana.
„Căutăm soluții pentru a stopa înmulțirea câinilor. Începând de astăzi, demarăm o nouă campanie de sterilizare și microcipare la nivelul județului Gorj. De această dată, colaborăm cu 15 medici veterinari și ne propunem să sterilizăm și să microcipăm 500 de câini. Consiliul Județean Gorj a alocat pentru această campanie 100.000 de lei, 500 de microcipuri și 500 de carnete de sănătate. Totodată, acolo unde este necesar, vom asigura transportul animalelor.
De asemenea, vom merge din poartă în poartă pentru a discuta cu oamenii despre obligativitatea sterilizării și microcipării câinilor. În funcție de rezultatele acestei campanii, anul viitor avem garanția din partea conducerii Consiliului Județean că se va continua finanțarea acțiunilor de sterilizare și microcipare. Cetățenii nu vor achita nicio taxă pentru serviciile prestate de medicii veterinari”, a declarat Luis Popa, șeful Serviciului pentru Protecția Animalelor Gorj. Serviciul funcționează în cadrul Consiliului Județean.
Citeşte şi: Un bărbat a ars de viu în curtea unui imobil