Restaurantul Debarcader din Parcul „Nicolae Romanescu” ar urma să fie reabilitat. Primăria Craiova a emis un certificat de urbanism pentru faza de expertiză tehnică şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii (ET+DALI). Reprezentanţii Primăriei Craiova spun că obiectivul va fi adus, în urma reabilitării, aproape de forma sa originală.
Restaurantul Debarcader este concesionat pe o perioadă de 20 de ani
CU 2000/31.10.2024 emis de Primărie pentru amenajare zona agrement Parc Nicolae Romanescu (ET+DALI) face referire la „Imobil aflat în zona protejată monument istoric Parc „Nicolae Romanescu”, conform Lista Monumentelor Istorice – DJ-II-a-A-07924, poz. 276 , din Ordinul nr. 2828/2015 al Ministerului Culturii si Cultelor. Restaurant Debarcader monument 1901-1902 fostă Casa a Conservatorului Parcului conform PUZ 40/2024.
Imobilul, construcţiile şi terenul, domeniu public, sunt concesionate pe o perioadă de 20 de ani, până la data de 31.12.2037, în favoarea SC COREAL SA.
„Conform PUZ Parcul Nicolae Romanescu aprobat cu HCL nr. 77/2014 si prelungire valabilitate cu H.C.L. nr. 40/2024, amplasamentul este situat în zona construcţii/amenăjari recomandate pentru lucrări de reabilitare, construcţii/amenajări existente, zona spaţii verzi plantate, sport, agrement zona protejată mal lac cu grad de protecţie mediu, regim maxim de înălţime P+1, POTmax=10% si CUTmax=0,20.
Se propune amenajare zona agrement Parc Nicolae Romanescu (ET+DALI)”, se arată în certificatul de urbanism.
Marina Andronache, şef Birou Imagine la Primăria Municipiului Craiova, a declarat pentru GdS că este vorba despre reabilitarea Debarcaderului, în urma intervenţiilor acesta urmând să fie adus aproape de forma sa iniţială. „Va arăta ca acum 100 de ani”, a menţionat aceasta.
CITEŞTE ŞI:
Prețuri pompate la cazare pentru Târgul de Crăciun Craiova și tot mai mulți craioveni care își scot locuințele la închiriat
Doljul, în topul judeţelor cu bolnavi de TBC. Medici: „Există o legătură între poluare şi TBC”
Sursă imagine: Oltenia Mea