-1.9 C
Craiova
duminică, 19 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalUn nou loc de promenadă pentru craioveni, o seră tropicală

Un nou loc de promenadă pentru craioveni, o seră tropicală

Este cunoscut apetitul administraţiei locale craiovene pentru amenajarea de grădini publice şi parcuri. Recent, Primăria Craiova a eliberat autorizaţie de construire şi pentru o seră tropicală, valoarea acestei lucrările fiind de 4.886.743,30 lei. Sera va fi amenajată în incinta Grădinii Botanice. Lucrările pentru realizarea acestei sere ar urma să se desfășoare pe o perioadă de 12 luni.

Încă de la prezentarea bugetului orașului, pentru anul 2024, din bugetul total consolidat în valoare de 352 de milioane de euro (1.76 miliarde de lei), autoritățile locale își propuseseră să plătească pentru construirea acestei sere tropicale, în Bănie. Grădina Botanică ar urma să fie locația aleasă pentru noua investiție și nu va avea nicio legătură cu sera care deja este construită acolo. S-a realizat un SF pe care consilierii locali l-au aprobat.
Viitoarea seră se va amplasa pe fostul teren de sport situat în Gradina Botanică care la momentul de față este dezafectat. “Obiectivul proiectului îl constituie realizarea unui clădiri cu scopul de a a aduce un plus de valoare parcului public existent din punct de vedere al calității și valorii elementelor de floră, în vederea facilita si creării spațiilor propice relaxării pentru vizitatorii Grădinii Botanice ”Alexandru Buia„ din Craiova.
La momentul prezentării inițiale a acestui proiect, primarul Craiovei spunea:

”Ceea ce vedeți în acest SF este proiectul unei sere tropicale și nu este sera care aparține Universității din Craiova și care este deja construită. Aceasta se va construi pe un teren care la ora actuală este asfaltat, în partea dinspre blocuri. Urmează să fie acoperit de această seră tropicală, unde, înăuntru, va putea exista o cafenea. Va fi, de asemenea, un nou loc de promenadă pentru craioveni”, a spus primarul Lia Olguța Vasilescu.

Floră tropicală

Aici vor fi aduse plante din toate colțurile lumii, cel puți așa se spune în proiect, din Asia și Australia, din America Centrală și de Sud, dar și din Africa.

„Sunt propuse în total 46 de specii de plante, clasificate în funcție de etajele de vegetație și de forma de creștere a plantelor, după cum urmează: palmieri (peste 2-3 m înălțime), palmieri/arbuști (1-2 m înălțime), liane (cu lungime variabilă – 1-3 m), palmieri și plante perene de talie mică (sub 1 m înălțime) precum și coperitori de sol (sub 0,5 m înălțime)”, se mai spune în proiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS