10.5 C
Craiova
marți, 15 aprilie, 2025
Știri de ultima orăLocalDoljReguli noi privind programul de vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova

Reguli noi privind programul de vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova

De la finalul lunii martie, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova a instituit noi reguli privind programul de vizită. Durata vizitei este limitată la maxim 30 de minute, iar accesul vizitatorilor este permis între intervale orare clare. Numărul de vizitatori care pot intra într-un salon în acelaşi timp diferă, în funcţie de numărul de paturi şi tipul secţiei.

Intervale diferite în funcţie de secţii

Începând cu data 29.03.2025 programul de vizită şi accesul vizitatorilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova este permis, de luni până vineri, între orele 12:00 – 14:00 si 17:00-19:00, în secţiile SCJUC. Sâmbăta şi duminica, orele de vizită sunt 11:00 – 14:00 și 16:30 – 19:30.

În secţiile de terapie intensivă – ATI şi ATI Chirurgie CardioVasculară, programul este mai limitat. Astfel, vizitatorii pot merge la pacienţi de luni până vineri, între orele 13:00 – 14:00 li 17:00-18:00. Sâmbăta şi duminica, în aceste secţii vizitele sunt permise numai între 12:00 – 14:00.
În secţiile de obstetrică-ginecologie, neonatologie, USTACC, Chirurgie Cardiovasculară, Oncologie Medicală şi Oncopediatrie, programul este acelaşi, de luni până duminică: între 13:00 – 14:00 şi 17:00-18:00.

Reguli obligatorii pentru vizitatori: număr maxim de vizitatori şi de minute

Conform anunţului făcut de unitatea medicală, vizitatorii sunt obligaţi să respecte mai multe reguli privind accesul în spital.
Astfel, în saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi, este permis accesul unui singur vizitator per pacient, iar pacienții pot fi vizitați doar pe rând. În saloanele cu 4-6 paturi, este permis accesul unui singur vizitator per pacient, însă pot fi vizitaţi doi pacienţi simultan. Şi în saloanele cu un număr mai mare de 6 paturi, tot un singur vizitator poate intra la un pacient, iar numărul maxim de vizitatori aflaţi în acelaşi timp în saloane este de trei.
Durata vizitei este limitată la 30 de minute.

Accesul vizitatorilor într-un salon în cursul intervalelor orare zilnice aprobate poate fi suspendat pe durata efectuării oricăror manevre, tehnici sau tratamente care necesită prezența unui medic şi a cel puțin unei asistente medicale. În aceste cazuri, intervalele orare zilnice de vizită vor fi prelungite astfel încât să se asigure accesul tuturor vizitatorilor.
Echipamentul de protecție va fi asigurat în mod gratuit de către spital.

Reguli speciale pentru saloanele de terapie intensivă

Pentru saloanele ATI, regulile sunt uşor diferite. Astfel, la saloanele cu cel mult 4 paturi este permis accesul pentru 1 vizitator/pacient/intervalul orar de vizită, pacienții putând fi vizitaţi doar pe rând. La saloanele cu peste 4 paturi este permis accesul pentru 1 vizitator/pacient/intervalul orar de vizită, putând fi vizitați maximum 2 pacienți în acelaşi timp. Durata vizitei este de maximum 10 minute, cu posibilitatea de prelungire, cu acordul medicului ATI. În plus, pe toată durata vizitei, persoana vizitatoare trebuie să fie însoțită de personal al secției/ compartimentului.
Contactul fizic cu pacientul este permis numai cu acordul și sub supravegherea asistentei medicale sau a medicului ATI și trebuie să fie scurt și după o prealabilă dezinfecție suplimentară a mâinilor vizitatorului.

Vizitatorii nu au voie să filmeze sau să fotografieze în incinta spitalului

Conform regulamentului, este strict interzis vizitatorilor ca pe perioada vizitei să filmeze sau să fotografieze in incinta cpitalului.
Asigurarea de îngrijiri de către aparţinători, manevrarea sau operarea aparaturii medicale aflate în saloane, indiferent de pregătirea profesională a apartinatorilor, şi studierea documentelor medicale sunt, de asemenea, strict interzise.
Vizitatorii nu au voie să îşi aşeze bunurile personale ale aparţinătorilor pe paturile pacienţilor. „Orice abatere de la un comportament decent al apartinatorilor impune solicitarea serviciului de pază”, atrage atenţia conducerea.

Vizitatorii trebuie să completeze o declaraţie privind starea de sănătate

Accesul vizitatorilor în cpital se face prin nodul central, de la etajul 1 şi toţi vizitatorii trebuie să completeze o declaraţie privind starea de sănătate, după care vor primi echipament de protecţie. Un exemplar al Anexei 2 va rămâne la agentul de pază, iar al doilea exemplar va fi păstrat de către vizitator pentru a fi arătat personalului din secţie.

CITEŞTE ŞI: Sarcina poate declanșa trombofilia sau trombocitopenia, cu riscuri pentru mamă, dar și pentru făt. Ce e de făcut

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS