0.6 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSubiecte dificile la ultima probă a bacalaureatului

Subiecte dificile la ultima probă a bacalaureatului

Absolvenţii de liceu au susţinut joi ultima probă scrisă a bacalaureatului. A fost proba la alegere din aria profilului sau a specializării. În judeţul Dolj, candidaţii au susţinut examen la 11 discipline. Disciplina cu cei mai puţini candidaţi a fost filosofia. Un singur absolvent din Dolj a susţinut examenul de bacalaureat la filosofie.

În judeţul Dolj, pentru ultima probă scrisă a bacalaureatului s-au înscris 4.129 de candidați, dintre care s-au prezentat 94,77%. „La proba la alegere a profilului, în judeţul Dolj s-au prezentat 3.913 candidați. Cei mai mulţi au dat examen la anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană și la geografie, cu câte 958 de absolvenţi de liceu. De asemenea, la logică, argumentare și comunicare au fost 951 de candidaţi. La biologie vegetală și animală au dat examenul 488 de candidaţi. Urmează fizica, unde au susținut proba 255 de candidaţi şi informatica – 155 de candidaţi. Ultima probă a fost dată şi la sociologie, fiind 53 de candidaţi, la chimie – 36 de candidaţi, la psihologie – 34 de candidaţi, iar la economie – 24 de candidaţi. Şi la filosofie a susţinut examenul un singur candidat. 299 de candidați și-au echivalat proba. Prezenţa la examen a fost de 94,77 %“, se arată în comunicatul ISJ Dolj.

Subiecte dificile la ultima probă a bacalaureatului

Ultima probă scrisă a bacalaureatului a durat tot trei ore şi s-a desfăşurat în 15 centre. La final, candidaţii nu au ieşit tocmai fericiţi. La fiecare disciplină au fost subiecte la care nu se aşteptau. „Am susţinut examen la fizică. Au fost subiecte accesibile. Am avut însă şi o cerinţă la care nu m-am descurcat să răspund. Mă aştept la un rezultat bun. A fost o sesiune cam dificilă. Am mai susţinut examen la matematică, unde a fost mult de calculat şi de scris. La română a fost cam greu“, a spus unul dintre candidaţii de la Colegiul Național „Fraţii Buzeşti“ din Craiova. Şi la logică a fost greu. „Am susţinut examenul la logică şi argumentare. Cele mai dificile au fost subiectele tip grilă“, a spus altă candidată. Elevii care au susţinut examenul la biologie au precizat că i-au surprins subiectele de ecologie. „Am susţinut examenul anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană. Am avut subiecte de ecologie, care necesitau chiar şi lecturi de specialitate. În general, cei care alegem această probă optăm pentru medicină şi nu citim texte pe teme de ecologie“, a spus alt candidat de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova.

Luni se vor afişa primele rezultate

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru luni, 8 iulie, la ora 12.00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 13 iulie.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să fi susţinut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, este obligatoriu ca la fiecare probă scrisă să obţină minimum 5, iar media probelor scrise să fie minimum 6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS