Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, miercuri, faptul că au fost obținute primele 53 de autorizații de construire necesare pentru amenajarea platformelor pe care vor fi instalate containerele îngropate destinate colectării deșeurilor în municipiul Craiova, investiție realizată în cadrul unui proiect cu finanțare europeană în valoare totală de aproape 54 de milioane de euro.
Cele 440 de platforme care vor fi amenajate pentru instalarea containerelor îngropate vor avea nevoie de un tratament special în funcţie de specificul amplasării acestora. Pentru acestea au fost necesare obţinerea a 17 avize de la instituțiile și entitățile responsabile.
15 autospeciale achiziţionate pentru ridicarea și transportarea deșeurilor
Consiliul Județean se află deja în proprietatea celor 15 autospeciale, pe care le-a achiziționat prin contract, utilaje care vor fi folosite pentru ridicarea și transportarea deșeurilor, inclusiv curățarea containerelor.
Valoare totală a contractului pentru amenajarea platformelor este de 7.5 milioane de euro
Lucrările pentru amenajarea celor 438 de platforme destinate amplasării containerelor îngropate în municipiul Craiova se derulează în cadrul unui contract cu valoarea totală de aproximativ 7,5 milioane de euro, încheiat între Consiliul Județean Dolj și S.C. European Waste Technology S.R.L., în calitate de lider al Asocierii S.C. European Waste Technology S.R.L. – Nord Engineering S.R.L., contract în care mai sunt incluse procurarea și montarea a 729 de containere cu capacitatea de 5 metri cubi și a 30 de containere de 3 metri cubi, precum și furnizarea a 15 utilaje specifice.
Investiția constituie o componentă a proiectului cu finanțare europeană cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro
Investiția constituie o componentă a proiectului cu finanțare europeană „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj“, cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro, care a mai vizat achiziționarea a 32 de autospeciale pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere, a 3.906 containere de diferite capacități, a 102.985 de compostoare individuale pentru gospodării din mediul rural și din orașele Bechet și Dăbuleni, închiderea depozitelor neconforme de la Calafat, Filiași și Segarcea, precum și construirea a patru stații de transfer, a două stații de compostare și a unei stații de sortare a deșeurilor.