11.7 C
Craiova
marți, 5 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTopul şcolilor din Dolj cu cele mai multe cereri pentru ore remediale

Topul şcolilor din Dolj cu cele mai multe cereri pentru ore remediale

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a centralizat, ieri, solicitările şcolilor din Craiova şi judeţ pentru orele remediale din programul „Şcoală după şcoală”. Cele mai multe cereri provin de la învăţământul primar. Sunt şcoli care au şi peste 300 de solicitări pentru aceste ore. Managerii spun că solicitările vin în special de la părinţii copiilor care nu au avut tablete, internet şi în unele cazuri nici curent electric.

Numai de la 19 şcoli din Dolj sunt 2.021 de cereri pentru programul de ore remediale „Şcoală după şcoală” doar pentru învăţământul primar. Cele mai multe cereri pe judeţ pentru orele remediale sunt la Liceul Amărăştii de Jos. Sunt 304 solicitări dintre care 96 la învăţământul gimnazial şi 246 de cereri la învăţământul primar. Directorul şcolii spune că cererile sunt venite în special de la elevii din Ocolna care nu au avut tablete şi nici internet până în luna decembrie. Unii dintre ei nu au avut nici curent electric.

„Cele mai multe cereri pentru orele remediale le avem de la elevii din Ocolna, în special de la cei de la învăţământul primar. Ei sunt copii care nu au avut tablete, internet şi nici curent electric până în decembrie. Atunci când au venit tabletele am dat 393 de dispozitive de la Inspectoratul Şcolar şi 28 din sponsorizări. Lipsa învăţământului faţă în faţă s-a resimţit în special la clasele primare. Ei au cele mai mari lacune. Avem cereri şi de la gimnaziu şi în mare parte tot de la copiii din Ocolna. Practic, în această localitate avem 250-260 de copii care cer ore remediale şi le vom face la ei în şcoală pentru că nu avem cum să transportăm în altă unitate atât de mulţi copii”, a precizat Ramona Marcu, directorul Liceului Amărăştii de Jos.

Sute de cereri şi la Şcoala din Filiaşi

Aproape la fel de multe cereri pentru orele remediale sunt şi de la Şcoala gimnazială Filiaşi. Au fost înregistrate 303 cereri din care 211 cereri sunt la învăţământul primar.

„Este problemă foarte mare la învăţământul primar. Doamnele învăţătoare au venit şi au spus că elevii, în special, cei de la pregătitoare şi cei de la clasele a I-a întâmpină mari dificultăţi de scris şi citit după perioada de şcoală online. Avem cereri de la clase întregi. Sunt în general elevi care nu au avut internet şi nici dispozitive de la începtul şcolii online. Au primit dispozitivele în decembrie şi până atunci s-a ajuns să aibă lacune mari. Acestea au devenit şi mai vizibile de când elevii au revenit în bănci. Şi acum avem învăţători care mai fac cu ei ore suplimentare, de câteva ori pe săptămănă. Prin programul „Şcoală după şcoală” vor face zilnic câte o oră suplimentară. Aşteptăm îndrumările de la Inspectoratul Şcolar să ştim cum ne organizăm, pentru că avem două -trei clase cu mai mult de 15 elevi, cât este maximul pentru o grupă de pregătire suplimentară”, a spus Alin Mondescu, directorul Şcolii gimnaziale Filiaşi.

Cereri la mai multe şcoli din judeţ

În prezent, elevii din Filiaşi învaţă în scenariul verde. Toţi copiii sunt la şcoală. „Suntem în scenariul verde. A mai crescut rata de infectare dar suntem tot sub 1%. Orele remediale sunt binevenite pentru că elevii vor recupera practic ceea ce nu au reuşit să acumuleze în sistem online. Din punct de vedere sanitar, depunem toate eforturile să prevenim infectarea copiilor. Zilnic se consumă 10-15 litri de dezinfectant şi 250-300 de măşti. Avem 8 clădiri în care învaţă copiii cu tot cu structuri şi o sală de sport. Unii dintre ei uită să îşi ia mască de acasă şi lunar consumăm 6.000 de mpşti. Mai avem stocuri. Pe lânga acestea am cumpărat şi 300 de bănci individuale pentru a menţine distanţa între copii”, a mai spus directorul Şcolii gimnaziale Filiaşi.


În judeţ, peste 100 de solicitări pentru oerele remediale au fost înregsitrate la Liceul „Ştefan Marincu” Poiana Mare, Şcoala gimnazială Bucovăţ, Şcoala gimnazială Braloştiţa, Şcoala gimnazială Unirea, Şcoala gimnazială Ostroveni, Şcoala gimnazială „Amza Pellea” Băileşti, Şcoala gimnazială Bistreţ, Şcoala gimnazială Caraula, Şcoala Profesională Valea Stanciului dar şi liceele din Pleniţa şi Călăraşi.

Şcolile din Craiova cu cele mai multe solicitări

Şi în Craiova sunt şcoli care au înregistrat sute de solicitări pentru orele remediale, în programul „Şcoala după şcoală”. Cele mai multe cereri sunt la Şcoala gimnazială „Ion Creangă” din Craiova. Au fost înregistrate 208 cereri dintre care mai mult de jumătate, respectiv 138, sunt de la învăţământul primar.

„Sunt copii care sunt cu situaţia neîncheiată, elevi corigenţi dar şi copii care nu au avut dispozitive pentru a participa la lecţiile online. Sunt elevi de la clasele primare care întâmpină dificultăţi la scris şi la citit. Sunt şi elevi de clasa a VIII-a care au cerut ore remediale. Cei mai mulţi sunt de la Cernele. Vom face ore remediale numai la română şi matematică şi la cei mici şi la cei mari, pentru că sunt discipline de bază şi pentru examenele naţionale. Deocamdată nu am făcut orarul. În funcţie şi de ce vom primi de la Inspectoratul şcolar vom face grupele care trebuie să fie de minimum 12 sau de maximum 15 elevi. Prioritate vor avea elevii care nu au situaţiile încheiate şi cei care sunt corigenţi”, a precizat Daniela Mogîldici, directorul Şcolii gimnaziale Ion Creangă din Craiova.

Cereri multe şi la licee


O altă şcoală cu cereri multe pentru programul remedial „Şcoala după şcoală” este Liceul de Industrie Alimentară. Au fost înregistrate 138 de solicitări dintre care 76 sunt de la învăţământul primar. Următorul în clasamentul pe Craiova este Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova cu 136 de solicitări pentru ore remediale dintre care 129 sunt tot de la învăţământul primar. „Sunt general cereri pentru ore remediale la copii de la pregătitoare şi de la clasa I. Sunt şi copii de la structura din Făcăi, care nu au avut dispozitive până în luna decembrie Cererile vor fi analizate şi apoi vom face grupele”, a spus Gheorghe Barbu, directorul Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS