Administrația Complexului Energetic Oltenia a comandat un sondaj în mai multe unități reprezentative din cadrul companiei.
Este vorba de sucursale electrocentrale, dar și și carierele miniere care își vor continua activitatea în următorii ani. Potrivit lui Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, sondajele sunt luate în calcul cu privire la reorganizarea de personal care se va impune după pensionarea salariaților. Este în derulare procesul de depunere a dosarelor la casele de pensii de către minerii și energeticienii care îndeplinesc toate condițiile prevăzute în Legea pensionării.
Este vorba de vârsta de 52 de ani, 25 de ani vechime în domeniul energetic și un stagiu de cotizare de 30 de ani. Este vorba de personalul direct productiv. Acesta a și fost chestionat cu privire la continuarea activității, însă aproape toată lumea a declarat că dorește să plece din companie, prin pensionare. Așadar, salariații între 52 și 58 de ani vor să profite de noile condiții de pensionare și să plece acasă.
Planul de restructurare, în aer
Conducerea Complexului Energetic Oltenia nu are comunicată nicio dată certă cu privire la aprobarea Planului de restructurare și decarbonare 2021 – 2026. Potrivit lui Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, în momentul de față se așteaptă comunicările din partea Comisiei Europene cu privire la Planul revizuit de către Complexul Energetic Oltenia.
Prima variantă a Planului de restructurare și decarbonare al CEO era valabilă până în 2025 și a fost respinsă de cătrre Comisia Europeană. Organismul de conducere al UE a solicitat refacerea documentului, în special în privința surselor de finanțare pentru realizarea noilor proiecte. Este vorba de grupurile pe gaze naturale și parcurile fotovoltaice. Planul trebuie să fie însă aprobat anul acesta, având în vedere că la nivelul Complexului Energetic Oltenia este nevoie de un nou ajutor de stat pentru plata certificatelor de CO2.