21.7 C
Craiova
luni, 8 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Dolj: În trafic pentru explicarea procedurii comunicării procesului verbal de constatare și sancționarea a contravențiilor

(VIDEO) Dolj: În trafic pentru explicarea procedurii comunicării procesului verbal de constatare și sancționarea a contravențiilor

-

Polițiștii doljeni s-au aflat în trafic pentru explicarea procedurii comunicării procesului verbal de constatare și sancționarea a contravenției.

Poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Dolj sunt prezenţi şi astăzi pe drumurile publice din judeţ .

Procedura comunicării procesului-verbal atunci când contravenientul, deşi prezent la încheierea procesului-verbal, refuză primirea acestuia: dacă refuzul primirii procesului-verbal este înregistrat audio-video de către polițist, cu un mijloc tehnic din dotare, acest aspect fiind menționat în cuprinsul documentului de constatare, se consideră că procedura comunicării procesului-verbal a fost îndeplinită pe loc.

Prin urmare, unitatea din care face parte agentul constatator nu mai este obligată să comunice la domiciliul contravenientului un exemplar al acestuia.

Pentru a obține o copie, demersurile vor fi întreprinse de către contravenient, care va trebui să solicite ulterior emiterea acesteia unității din care face parte agentul constatator.

Acţiunile pe linie rutieră vor continua şi în perioada următoare.

Poliiștii recomandă tuturor participanţilor la traficul rutier:

  • să manifeste prudenţă,
  • să respecte regulile de circulaţie,
  • să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren,
  • să nu consume alcool sau substanţe interzise dacă urcă la volanul vehiculului.

Citește și: Șoferii care refuză testarea rămân fără permis

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Începe modernizarea pieței din Brazda lui Novac

În sfârșit, a venit și rândul pieței din Brazda...

ȘTIRI GdS