19.8 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlimentarea cu apă potabilă va fi restricţionată în Zona Metropolitană a Craiovei

Alimentarea cu apă potabilă va fi restricţionată în Zona Metropolitană a Craiovei

Din cauza secetei prelungite și a faptului că a crescut foarte mult consumul de apă al utilizatorilor din Zona Metropolitană a municipiului Craiova, Compania de Apă Oltenia este nevoită să restricționeze, începând cu 15.07.2024, furnizarea apei potabile către populație.

Alimentarea cu apă va fi oprită pe parcursul nopții, astfel încât să se poată reface stocurile, în vederea asigurării necesarului pentru uz casnic, potrivit unui comunicat al Companiei de Apă Oltenia.

Care sunt localităţile afectate de restricţii

Vor fi afectate localitățile Șimnicu de Sus, Cârcea, Podari, Almăj, Ișalnița, Breasta, cartierele Preajba Nouă, din comuna Malu Mare, Șimnicu de Jos, Bariera Vâlcii și zona Centurii de Nord din municipiul Craiova. Programul de furnizare al apei potabile pe parcursul lunilor de vară va fi 5.00 – 23.00

„Facem apel la toți utilizatorii să folosească apa doar pentru consum casnic, nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor și a diverselor recipiente folosite în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, deoarece orice consum peste medie este resimțit de toți consumatorii branșați la rețeaua respectivă“, au precizat reprezentanţii CAO.

Citeşte şi: Florian Coldea a ajuns din nou la DNA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS