19.8 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTânărul care a furat o autoutilitară şi s-a răsturnat cu ea pe Calea Severinului, reţinut de poliţişti

Tânărul care a furat o autoutilitară şi s-a răsturnat cu ea pe Calea Severinului, reţinut de poliţişti

Un tânăr de 26 de ani, din comuna Bârca, este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de furt şi conducere fără permis, fapte comise joi dimineaţa. Potrivit oamenilor legii, doljeanul a furat o autoutilitară din comuna Bârca şi a plecat la Craiova. Pe Calea Severinului, poliţiştii i-au făcut semn să tragă pe dreapta, însă bărbatul a refuzat. În timp ce era urmărit de poliţişti, tânărul a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova au efectuat semnal regulamentar de oprire a unei autoutilitare care circula haotic, pe strada Calea Severinului din localitate. Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului, continundu-şi deplasarea, fapt pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Urmărirea s-a încheuat pe aceeaşi stradă, unde acesta a pierdut controlul direcţiei de deplasare, răsturnându-se cu autoturismul.

În urma evenimentului rutier, conducătorul auto a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale şi recoltarea de probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei”, au precizat oamenii legii.

A condus cu o alcoolemie de 1,78 g/l la prima recoltare

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul de 26 de ani, conducea o autoutilitară sustrasă, deşi nu deţinea permis, avea o alcoolemie de 1,78 g/l, la prima recoltare, respectiv 1,54 g/l alcool pur în sânge la a doua recoltare

În continuarea activităţilor desfăşurate de poliţiştii Biroului Rutier Craiova, tânărul de 26 de ani, din Bârca, a fost condus ieri, 18 iulie, la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor.

„Poliţiştii au primit rezultatul probelor biologice recoltate în vederea stabilirii alcoolemiei tânărului, constatându-se că acesta avea o alcoolemie de 1,78g/l, la prima recoltare şi 1,54g/l alcool pur în sânge la a doua recoltare.

Astfel, poliţiştii au continuat cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice“, potrivit IPJ Dolj.

Tânărul a fost reținut de poliţişti pentru 24 de ore

În baza probatoriului administrat, tânărul a fost reținut de poliţişti, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Astăzi, cel în cauză a fost prezentat instanţei de judecată care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Citeşte şi: Autoutilitară furată, răsturnată pe Calea Severinului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS