17.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCopiii din Lipovu, Urzicuța, Filiași și Craiova, la Palatul Parlamentului

Copiii din Lipovu, Urzicuța, Filiași și Craiova, la Palatul Parlamentului

Peste 40 de copii din localitățile doljene Lipovu și Urzicuța au vizitat, începând de marți, Palatul Parlamentului și Palatul Patriarhiei Române. A fost o excursie cu tema „Călătorie prin experiență și descoperire”.

Următoarea excursie va avea loc vineri, 23 august, pentru copiii din Craiova, beneficiari ai proiectului. Ultima vizită va avea loc în data de 28 august, pentru copiii din Filiași, județul Dolj.
Proiectul este finanțat de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, perioada de implementare fiind iunie – decembrie 2024.

„Copiii au primit cu entuziasm aceste excursii, a fost o experiență inedită, fiind totodată impresionați de dimensiunile clădirilor din București, și în mod special al celor vizitate. Am fost întâmpinați cu bucurie de către reprezentanții instituțiilor gazdă, copiii au aflat informații valoroase despre istoricul acestor instituții, despre rolul, misiunea lor pentru comunitate. Așadar, copiii s-au întors acasă mai bogați, cu o experiență și cu amintiri frumoase pe care suntem convinși că nu le vor uita niciodată și cu motivația ca și ei la rândul lor să facă mai mult pentru ei, să-și îmbunătățească condiția, să-ți depășească limitele”, a relatat asistent social Anca Casangiu, din cadrul Asociației Vasiliada.

Copiii au învățat de asemenea despre cum funcționează Parlamentul, despre sistemul politic și legislativ al României, cum sunt adoptate legile, cât și despre drepturile lor ca cetățeni.
Proiectul are ca scop creșterea accesului la o mai bună cunoaștere asupra pericolului criminalității în rândul a 140 de copii și tineri din orașele Craiova și Filiași și din mediul rural, Lipovu și Urzicuța.

Citeşte şi: Dolj: Accident mortal în afara localităţii Rast

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS