12 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘcoala începe peste o săptămână cu o mare nevoie de profesori

Școala începe peste o săptămână cu o mare nevoie de profesori

Începe școala, dar nu există destui profesori. Doar în județul Dolj sunt 730 de posturi vacante. Sunt unități de învățământ care vor folosi în continuare la catedră dascăli pensionari, pentru că nu au existat suficienți tineri care să treacă cu brio de titularizare.

Pe ultima sută de metri vor intra la clasă suplinitorii care dau examene în aceste zile. Dar cei care trec de testări vor avea la dispoziție doar câteva zile să învețe și să pregătească materia.

În Dolj, 170 de școli au în total 730 de posturi vacante

În Dolj, 170 de școli au în total 730 de posturi vacante la diverse materii. Vineri a avut loc concursul pentru ocuparea orelor rămase neacoperite. S-au înscris doar 140 de candidați.

„La disciplinele tehnice noi avem 70 de coduri libere și avem doar 18 candidați înscriși. La arte avem 29 de coduri și doar 12 candidați înscriși. Din păcate, nici după această etapă de mobilitate nu vom reuși să ocupăm”, a precizat Irina Broscaru, inspector şcolar adjunct la ISJ Dolj, confom stirileprotv.ro.

Fizica, informatica și disciplinele tehnice sunt printre materiile pentru care se găsesc cel mai greu dascăli. Așa că, cel puțin în Dolj, se va lua în calcul introducerea orelor suplimentare pentru profesori.

Ministerul Educației a transmis că după 4 septembrie se va ști exact câte posturi rămân neocupate. Școala începe pe 9 septembrie.

Citeşte şi: Tânăr băut, drogat şi fară permis la volan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS