14.5 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj13 Septembrie - Ziua Pompierilor din România, marcată la Craiova

13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România, marcată la Craiova

Astăzi, 13 Septembrie se sărbătorește Ziua Pompierilor din România, sunt 176 de ani de la istorica bătălie din Dealul Spirii.

Pe 13 septembrie 1848 pompierii militari, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, au dat dovadă de spirit de sacrificiu şi de un legendar eroism.

Pompierii doljeni au început marcarea acestei aniversări încă de ieri.
În perioada 12– 13 septembrie, în intervalul orar 10.00 – 14.00, pompierii sunt prezenți în Piața William Shakespeare – Teatru Marin Sorescu Craiova. Se prezintă tehnicii de intervenție în diferite situații de urgență:

  • atelier pirotehnic,
  • atelier C.B.R.N.,
  • atelier prezentarea unor tehnici de acordare a primului ajutor medical,
  • atelier prezentare decontaminare personal,
  • puncte de informare preventivă.

Pe 13 septembrie, în intervalul orar 10.00 – 14.00, pompierii vor fi prezenți în cele două mall-uri din Craiova. Se vor distribui materile preventive privind principalele riscuri generatoare de situaţii de urgenţă.
Tot azi, în intervalul 10.00 – 14.00, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Dolj, își vor deschide porțile pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier militar.
Aceștia vor avea ocazia să vadă autospecialele folosite în misiunile operative și vor afla informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.

Citește și: Rusia expulzează șase diplomați britanici pe care îi acuză de activități de spionaj și sabotaj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS