17.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLet’s Do It, Romania! Ziua de Curățenie Națională, 21 Septembrie 2024 

Let’s Do It, Romania! Ziua de Curățenie Națională, 21 Septembrie 2024 

Let’s Do It, Romania! organizează cea de-a XI-a ediție a Zilei de Curățenie Națională care va avea loc anul acesta pe 21 septembrie. Și în acest an, România se alătură altor 198 de țări în efortul comun de a reduce deșeurile și de a promova o lume mai curată.

Mai mult decât o simplă campanie de o zi, „Let’s Do It, Romania!” ne ajută să conştientizăm rolul fiecăruia în societate şi importanţa contribuţiei personale.

Zeci de mii de români vor participa la Ziua de Curățenie Națională pentru a proteja mediul înconjurător după ce, anterior, zonele cu deșeuri au fost identificate tot cu ajutorul voluntarilor printr-o aplicație inovatoare.

În județul Dolj, au răspuns pozitiv 60 de unități administrativ teritoriale

În județul DOLJ, au răspuns pozitiv implicării în ziua de curățenie 60 de unități administrativ teritoriale, care au înscris peste 12.000 de voluntari ce vor fi prezenți, în intervalul 09.00 – 12.00, în arealele propuse local.

În Craiova, activitatea se desfășoară prin implicarea organizației JCI Craiova. Voluntarii participanți la „Ziua de Curățenie Națională” vor aborda două areale periurbane situate în zona Aeroport – Baza Sportivă „Aripile” ( interval orar 09.00 – 12.30) și Pădurea Bucovăț (situată între podul Bucovăț și Școala Gimnazială Bucovăț) – interval orar 10.00 – 12.30.

Partenerii și invitații instituționali care se alătură Zilei de Curățenie Națională sunt: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Apele Române, Romsilva, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România.

Instituțiile participante

La nivel local, instituțiile participante sunt Direcția Silvică Dolj, Administrația Bazinală Ape JIU, Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj și Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj. Partenerii logistici sunt ADI ECODOLJ, Iridex, Eco Sud SA, Salubritate Craiova SRL și Societatea de Avocatură Săuleanu și Asociații. Companiile susținătoare sunt: Magma, INAS, Cornul Abundenței și PRACTI.

Acțiunea din județ este finanțată din bugetul Consiliului Județean Dolj. Organizatorii județeni sunt JCI Craiova, Kiwanis Craiova, Asociatia Comunități Verzi, Heroes.

Citeşte şi: Prognoza de creştere economică pentru acest an, modificată în scădere la 2,8% de CNSP

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS