19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDebitul Dunării este în creștere

Debitul Dunării este în creștere

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), a fost, ieri, în creştere, până la valoarea de 5100 mc/s. S-a situat peste media multianuală a lunii septembrie(3800 mc/s).

Aval Porţile de Fier debitul a fost în creştere la Gruia şi la Calafat.

Pe fluviul Dunărea, conform prognozei Sistemului Hidroenergetic Porțile de Fier, debitul afluent prognozat în secţiunea Baziaș pentru, ieri, a fost de 5850 mc/s.

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), conform prognozei INHGA-CNPH, va fi în creştere, până la valoarea de 5100 mc/s. În data de 26 septembrie debitul, conform prognozei elaborate de INHGA-CNPH, va crește până la valoarea de 8700 mc/s.

Hidrologii Administrației Bazinale de Apă Jiu preiau datele de la nivelul stațiilor hidrometrice situate pe sectorul românesc al Dunării și transmit permanent informațiile despre nivelurile Dunării în vederea elaborării prognozelor de către colegii de la INHGA.

Totodată, agenții hidrotehnici monitorizează nivelurile Dunării, precum și linia de apărare situată de-a lungul întregului sectorului administrat.

Directorul instituției, inginerul Daniel Naicu, s-a deplasat, ieri, în teren, verificând împreună cu colegii lucrările hidrotehnice cu rol de apărare de la Dunăre ce sunt pe raza județului Dolj, precum și locurile considerate puncte sensibile în caz de debit și volum foarte mare de apă.

Odată cu atingerea Fazei 1 a fluviului Dunărea se va dubla personalul cu agenți hidrotehnici pentru monitorizarea digurilor la Dunăre.

Citește și: Israelul spune că l-a ucis pe comandantul Hezbollah în lovitura de la Beirut

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS