29 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCampania „Consumul de droguri ne privește pe toți“, implementată în școlile din Dolj

Campania „Consumul de droguri ne privește pe toți“, implementată în școlile din Dolj

Campania națională de prevenire „Consumul de droguri ne privește pe toți” continuă și în anul școlar 2024-2025. Se organizează activități de informare, educare și conștientizare cu privire la riscurile asociate consumului de droguri în rândul elevilor.

Reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Dolj și ai Centrului de Detenție Craiova au fost prezenți la Liceul Energetic Craiova. Au desfășurat activități tematice adresate elevilor de liceu, în cadrul cărora au fost transmise informații despre efectele medico-psiho-sociale ale consumului de substanțe psihoactive, dar și despre cadrul legal în ceea ce privește consumul și traficul de droguri.

Elevii au avut ocazia să interacționeze cu trei tineri aflați în stare privativă de libertate și să le afle poveștile de viață, experiențele care au condus la comiterea de infracțiuni.
Activitățile campaniei „Consumul de droguri ne privește pe toți” vor continua pe tot parcursul acestui an școlar, și la alte unități de învățământ de gimnaziu și/sau liceu.

Citește și: Craiova: Continuă ridicarea autovehiculelor abandonate pe domeniul public

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS