29.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDebitul Dunării aval Porţile de Fier, în creştere la Gruia şi la Calafat

Debitul Dunării aval Porţile de Fier, în creştere la Gruia şi la Calafat

Echipa de hidrologi din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți a început Campania de măsurători pe fluviul Dunărea, pe sectorul Baziaș-Calafat.

Hidrologii și agenții hidrotehnici o să rămână pe fluviu, să realizeze măsurători zilnice, până va trece vârful de viitură așteptat la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie.

Potrivit măsurătorilor de ieri, pe fluviul Dunărea, la măsurătoarea nr. 2 la Baziaș, s-a înregistrat un debit (Q) mediu de 6682 mc/s și o cotă (H) de 580 cm.

În această dimineață, debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), potrivit diagnozei INHGA-CNPH a fost în creştere, până la valoarea de 7100 mc/s, situându-se peste media multianuală a lunii septembrie(3800 mc/s). 

Debitul Dunării aval Porţile de Fier a fost în creştere la Gruia şi la Calafat.

Conform prognozei Sistemului Hidroenergetic Porţile de Fier, debitul afluent prognozat în secţiunea Baziaş pentru astăzi, ora 06.00 a fost de 6740 mc/s. 

Debitul defluent la PF1 = 4460 mc/s.

Debitul defluent la PF2 = 6454 mc/s.

Pentru intervalul 29.09 – 3.10, debitul Dunării, la intrarea în ţară, va fi în creştere până la valoarea de 7600 mc/s, apoi în scădere uşoară, până la valoarea de 7500 mc/s în ultima zi a intervalului, situându-se peste mediile multianuale ale lunilor septembrie (3800 mc/s) şi octombrie (3850 mc/s).

Citește și: (VIDEO) Doi irakieni, ascunși în portbagaj la Nădlac

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS