Craiovenii iubitori de mișcare și în special de ciclism sunt așteptați sâmbătă, 12 aprilie 2025, în Parcul Nicolae Romanescu, începând cu ora 10.45, la intrarea de la monument, pentru a pedala împreună în cadrul evenimentului „Craiova pe biciclete”.

Evenimentul urmărește să atragă atenția participanților din trafic cu privire la siguranța bicicliștilor și, totodată, să promoveze mersul pe bicicletă, ca mijloc de reducere a gradului de poluare citadină.
Locuitorii orașului care vor răspunde invitației vor face o plimbare pe bicicletă de aproximativ opt kilometri, pe următorul traseu: Parcul Nicolae Romanescu (monument) – Bulevardul Nicolae Romanescu – Strada Corneliu Coposu – Strada Caracal – Strada Henri Coandă – Strada Împăratul Traian – Strada Spania – Calea București – Pasajul Universității – Strada Eugeniu Carada – Strada C.D. Fortunescu – Strada Frații Buzești – Strada Simion Bărnuțiu – Calea Unirii – Bulevardul Nicolae Romanescu – Parcul Nicolae Romanescu (monument).
Participarea la acest eveniment se face cu bicicleta proprie, respectând prevederile Codului Rutier. Persoanele care nu dețin bicicleta pot închiria una contra cost de la centrul de închirieri din Parcul Nicolae Romanescu. Primii 50 de participanți vor primi biciclete închiriate din partea organizatorilor. Este necesară completarea următorului formular pentru a vă asigura bicicleta: https://forms.gle/vkxPEJzSAXXTCGSt8
Inițiativa este susținută de către Asociația Junior Chamber International Craiova, Asociația Heroes, Asociația Comunități Verzi și Consiliul Județean al Elevilor Dolj.

Partenerii media ai evenimentului
Partenerii media ai evenimentului sunt: Gazeta de Sud, CraiovaJust, CraiovaForum, PaginaOlteniei.ro, Radio Sud, Radio Oltenia Craiova.
Evenimentul „Craiova pe biciclete” face parte din proiectul Bike for SDGs Craiova II, dezvoltat de către Asociația Junior Chamber International Craiova, ce reprezintă o acțiune dedicată cetățenilor din Craiova și are ca scop conștientizarea publicului larg și a presei cu privire la nevoia promovării utilizării bicicletei ca o componentă esențială a mobilității urbane durabile și o alternativa viabilă la transportul auto, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală. Proiectul este finanțat prin Programul Corpul European de Solidaritate, Acțiunea Proiecte de voluntariat/Proiecte de solidaritate. În cadrul acestui proiect, inițiatorii și-au propus să promoveze bicicleta ca factor determinant în îndeplinirea țintelor aferente celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), de la e-cycling la cargo cycling, având un efect direct asupra implementării unui număr de 11 ODD-uri.