10.6 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFestival de artă stradală la Târgu Jiu

Festival de artă stradală la Târgu Jiu

Municipiul Târgu Jiu va fi gazda unui Festival de artă stradală, în perioada 22-28 iulie. Potrivit autorităților locale, obiectivul manifestării este înfrumusețarea orașului, prin pictarea zidurilor anumitor clădiri. În acest sens, au fost identificate opt instituții școlare din municipiul Târgu Jiu. Andi Popescu, director în cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că ideea organizării Festivalului de Artă Stradală a fost preluată din Portugalia. Astfel, zidurile unor clădiri vor fi pictate de către artiști consacrați în domeniu. Au fost selectate Liceul cu Program Sportiv, Liceul „Gheorghe Magheru“ și fostul Liceu nr. 1. Potrivit reprezentantului Primăriei Târgu Jiu, Festivalul de Artă Stradală de la Târgu Jiu va cuprinde și ateliere dedicate copiilor. Acestea vor fi organizate inclusiv în cartierele de romi Obreja și Meteor. Pe 27 iulie va susține un spectacol DJ Calu. Pe 28 iulie va fi organizat un tur de biciclete la operele realizate de artiștii stradali. Autoritățile încearcă să aducă la Târgu Jiu un artist din Mexic, specializat în astfel de pictură.

Festivalul e parte a unor manifestări mai ample

Târgujienii și turiștii care aleg să viziteze orașul lui Brâncuși în această perioadă vor avea parte de o vară incendiară. Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu, prin Direcția Turism și Evenimente Culturale și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși“, invită publicul la INFINITY TÂRGU JIU – UN FESTIVAL CÂT O VARĂ. Târgu Jiul va răsuna vara aceasta de concertele unor trupe și artiști precum Carla’s Dreams, 5 Gang, Golden Gang, Irina Rimes, Raluka, Connect-R, Damian Drăghici, Vama și Tudor Chirilă, Spitalul de Urgență sau The Dreamers. Orchestra „Lăutarii“ din Chișinău și maestrul Nicolae Botgros, Taraful Lătărețu și Roberta Crintea, alături de invitații lor, le vor oferi iubitorilor de muzică populară spectacole de neuitat, iar distracția continuă cu Festivalul Internațional de Folclor, Festivalul Berii și Festivalul Național de Muzică Folk și Baladă „Poarta Sărutului“.
Iubitorii de artă sunt așteptați la Festivalul Internațional al Artelor Vizuale „GORJFEST“, ediția 30, iar pentru prima dată la Târgu Jiu va avea loc Festivalul de Artă Stradală „Târgu Jiu Strad’Art“. Tot în această vară, tinerii se vor întrece la Târgu Jiu în cadrul Turneului Final al LNB Baschet 3X3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS