20.3 C
Craiova
vineri, 5 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLicitații pentru reabilitarea celor mai mari colegii din Târgu Jiu

Licitații pentru reabilitarea celor mai mari colegii din Târgu Jiu

Administrația locală din Târgu Jiu scoate din nou la licitație contractele de reabilitare a două mari colegii din municipiu. Este vorba de cele mai mari unități de învățământ liceal din județul Gorj.

Au nevoie de lucrări de reabilitare Colegiul Național „Spiru Haret” și Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”. De peste un an se încearcă găsirea unui constructor, însă nu se reușește. Cele două licitații vor avea loc pe 25 noiembrie. Reabilitarea Colegiului Național „Spiru Haret” are un buget de 7,3 milioane de lei, în timp ce bugetul pentru reabilitarea Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” este de 5,1 milioane de lei.

Primăria Târgu Jiu a fost nevoită chiar să majoreze valoarea contractelor, după creșterea salariului mimim în construcții, dar nici așa nu a reușit identificarea unor constructori care să ducă la bun sfârșit cele două mari investiții, care depășeșc împreună 2,5 milioane de euro.

 Proiecte și pentru anveloparea câtorva blocuri din Târgu Jiu

 Pe lângă reabilitarea celor două mari colegii din oraș, patru blocuri din municipiul Târgu Jiu vor fi reabilitate termic. În acest sens, municipalitatea a alocat fondurile pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică. Va fi reabilitat termic blocul nr. 4 din strada Ecaterina Teodoroiu şi vor fi anvelopate blocurile 7 și 9 din strada Aleea Energeticianului. Nu în ultimul rând, este nevoie de proiectare şi asistenţă tehnică pentru reabilitare termică a blocului 2 din strada Unirii. Bugetele pentru proiectare și asistență tehnică sunt cuprinse între 28.000 și 30.000 de lei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS