-0.5 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBuget suplimentat pentru restauratorii Casei „Iosif Keber“, întrucât au rămas fără banii pentru manoperă

Buget suplimentat pentru restauratorii Casei „Iosif Keber“, întrucât au rămas fără banii pentru manoperă

Compania care restaurează Casa „Iosif Keber“ din Târgu Jiu nu mai are bani să achite salariile, până la finalizarea contractului. Imobilul se află în administrarea Consiliului Județean Gorj și face parte din patrimoniul național.

Clădirea va fi restaurată și pusă în valoare din punct de vedere turistic și cultural. Aici se află un corp al bibliotecii județene și colecția de tablouri pe care pictorul Iosif Keber a donat-o orașului și județului. Constructorii au notificat luna trecută Consiliului Județean Gorj că nu au fost reactualizați indicatorii tehnico-economici în urma creșterii manoperei în sectorul construcțiilor. S-a pierdut din vedere acest aspect, iar restauratorul a constatat că iese pe minus la finalul lucrărilor. Prin urmare, a fost solicitată o majorare a bugetului pentru lucrările de reabilitare și punere în valoare a imobilului respectiv.

Consiliul Județean a majorat bugetul cu 400.000 de lei

Consilierii județeni au decis să aprobe în ședința de joi a instituției suplimentarea bugetului pentru lucrările respective, astfel încât să nu mai fie probleme. Bugetul iniţial de două milioane de lei a fost majorat la 2,4 milioane de lei.

Este vorba de fonduri nerambursabile. Lucrările vor dura 24 de luni. „Construcția ce urmează a fi supusă lucrărilor de consolidare și restaurare aferente proiectului a fost locuința pictorului Iosif Keber, construită în urmă cu circa 80 de ani. În prezent, este obiect de patrimoniu, regăsindu-se în Lista monumentelor istorice – Cod LMI GJ-IV-m-B09479, aflându-se în folosinţa Secţiei de artă a Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”.

Principalele activități care se vor realiza prin acest proiect vizează: lucrări de consolidare și restaurare a clădirii; lucrări de finisaje interioare, pardoseli, zugrăveli, decorațiuni; lucrări de refacere împrejmuire incintă; lucrări de intervenție la fațade, acoperiş şi învelitoare; lucrări de instalații; crearea de facilități pentru persoanele cu dizabilități; iluminat arhitectural pentru punerea în valoare a monumentului istoric; lucrări de amenajare a curţii exterioare; activități de audit financiar extern; activități de marketing și promovare a obiectivului istoric; activități de informare și publicitate“, potrivit Consiliului Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS