Sute de locuitori ai orașului Tismana, Gorj, au primit apă cu impurătăți la robinete. Este vorba în principal de localnici din Racoți și Topești. În plus, oamenii au primit și facturi în care apa de culoare maro era facturată ca potabilă, însă, înainte de a fi preluat sistemul de Aparegio Gorj plăteau facturi pentru apă menajeră. Localnicii au cerut lămuriri la Aparegio și li s-a spus că s-a lucrat la rețea și nu vor mai fi probleme.
„Apa a venit maro la robinete. Nu este vorba de igienizări și de probleme de la viituri sau alte lucruri. Este vorba de conducte vechi de 40 de ani, care sunt pline de rugină, de găuri, pătrunde pământul. Este nevoie de investiții. Noi plătim, dar să fie o apă ca lumea. Nu se poate așa ceva! Abia o dăm la animale. Nu putem să gătim cu ea sau să o consumăm. Cine stă să fiarbă atâta apă? Pentru consumul propriu mergem și luăm cu bidoanele de la Izvarna“, a spus Vasile Bordânc, din Racoți.
Ce spune Aparegio
Potrivit conducerii Aparegio Gorj, în această perioadă se lucrează la realizarea contractelor de furnizare a apei către localnici. Se va trece și la contorizarea individuală, după ce Aparegio a preluat serviciile respective în oraș. „Un grup de localnici din orașul Tismana s-a deplasat la sediul operatorului regional de apă și canal din județul Gorj pentru a purta discuții referitoare la intrarea în aria de operare a localității mai sus-menționate. Cu această ocazie au fost dezbătute probleme ale fostului și actualului operator.
Totodată, reprezentanții Aparegio au stabilit activitățile pe care le vor derula în perioada următoare: identificarea tuturor consumatorilor contorizați (indexul și integritatea contorului)/necontorizați, încheierea contractelor de furnizare a apei și demararea acțiunii de igienizare a conductelor de aducțiune și distribuție, regularizarea facturilor (cu utilizatorii și vechiul operator). Pe această cale, facem un apel către toți utilizatorii de apă din Tismana să încheie contracte de furnizare prin echipele mobile ale societății care se află în această perioadă pe raza localității sau prin deplasarea proprie la sediul Centrului de Exploatare și Distribuție a Apei Tismana, unde fiecare consumator poate să aducă la cunoștința CED-ului problemele apărute în exploatarea sistemului de apă din localitate.
În cadrul întâlnirii a fost prezentat și „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj”, în care sunt propuse investiții majore pentru UAT Tismana în valoare de 17 milioane de euro“, potrivit unui comunicat de presă al Aparegio Gorj.